Recept
« Terug naar recepten
Amaretto griesmeelpuddinkjes met pruimen
PT25M
Amaretto griesmeelpuddinkjes met pruimen
Een heerlijk amaretto griesmeelpuddinkjes met pruimen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
8-10 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Appetito
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amaretto griesmeelpuddinkjes met pruimen te bereiden
Breng de melk, 4 el suiker en een snufje zout aan de kook.
Roer het griesmeel erdoorheen en breng alles weer aan de kook.
Laat op laag vuur het geheel nog ca 5 min. zachtjes doorkoken met het deksel op de pan.
Splits het ei.
Klop het eiwit stijf.
Roer eerst 2 el van het griesmeelmengsel door het eigeel en vervolgens de rest van het mengsel.
Spatel voorzichtig het eiwit erdoorheen.
Verbrokkel 12 amarettini grof en voeg de kruimels, op 2 tl na, toe aan het mengsel, samen met de amaretto.
Vul 8 met koud water uitgespoelde puddingvormpjes of koffiekopjes ( inhoud ca 150 ml ) met het mengsel.
Zet de pudding ca 3 uur weg in de koelkast.
Laat de pruimen uitlekken en vang het sap op.
Roer de allesbinder en 2 el van het sap glad.
Breng de rest van het sap aan de kook met de kaneelstokjes en 2 el suiker.
Roer de allesbinder erdoorheen en laat de saus ca 5 min. zachtjes doorkoken.
Voeg de pruimen toe en laat alles afkoelen.
Verwijder de kaneelstokjes.
Stort de puddinkjes op 8 dessertbordjes.
Serveer ze met de pruimen en garneer ze met de amarettinikruimels.
Roer het griesmeel erdoorheen en breng alles weer aan de kook.
Laat op laag vuur het geheel nog ca 5 min. zachtjes doorkoken met het deksel op de pan.
Splits het ei.
Klop het eiwit stijf.
Roer eerst 2 el van het griesmeelmengsel door het eigeel en vervolgens de rest van het mengsel.
Spatel voorzichtig het eiwit erdoorheen.
Verbrokkel 12 amarettini grof en voeg de kruimels, op 2 tl na, toe aan het mengsel, samen met de amaretto.
Vul 8 met koud water uitgespoelde puddingvormpjes of koffiekopjes ( inhoud ca 150 ml ) met het mengsel.
Zet de pudding ca 3 uur weg in de koelkast.
Laat de pruimen uitlekken en vang het sap op.
Roer de allesbinder en 2 el van het sap glad.
Breng de rest van het sap aan de kook met de kaneelstokjes en 2 el suiker.
Roer de allesbinder erdoorheen en laat de saus ca 5 min. zachtjes doorkoken.
Voeg de pruimen toe en laat alles afkoelen.
Verwijder de kaneelstokjes.
Stort de puddinkjes op 8 dessertbordjes.
Serveer ze met de pruimen en garneer ze met de amarettinikruimels.