Recept
« Terug naar recepten
Amarettohart
PT40M
Amarettohart
Een heerlijk amarettohart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
32
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
dr oetker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amarettohart te bereiden
Baktijd en oventemperatuur:
Elektrische oven: 180 °C (voorverwarmd)
Klop de eidooiers met de marsepein, het zout, de Amaretto, het aroma en de poedersuiker romig. Klop de eiwitten op, voeg de suiker erbij en klop verder stijf (snede van een mes moet zichtbaar blijven). Voeg hierbij het eidooiermengsel. Meng de bloem met de Backin, zeef het en voeg het bij het eimengsel. Voeg het maanzaad, de amandelen en de boter toe en kneed tot een gladde massa.
Doe het deeg in de hartvorm en strijk het glad. Schuif de vorm in het onderste deel van de voorverwarmde oven.
Doorsteek het afgekoelde gebak meermaals van boven naar onder met een spies en doordrenk het met Amaretto.
Meng voor het glazuur de poedersuiker met het citroensap en roer dit glad. Bestrijk het gebak met ¾ van dit mengsel en laat het drogen.
Doe de helft van het overgebleven glazuur in een spuitzak. Kleur de andere helft met de roze kleurstof. Vorm met het witte glazuur bloemen op het gebak en vul deze op met het roze glazuur.
Elektrische oven: 180 °C (voorverwarmd)
Klop de eidooiers met de marsepein, het zout, de Amaretto, het aroma en de poedersuiker romig. Klop de eiwitten op, voeg de suiker erbij en klop verder stijf (snede van een mes moet zichtbaar blijven). Voeg hierbij het eidooiermengsel. Meng de bloem met de Backin, zeef het en voeg het bij het eimengsel. Voeg het maanzaad, de amandelen en de boter toe en kneed tot een gladde massa.
Doe het deeg in de hartvorm en strijk het glad. Schuif de vorm in het onderste deel van de voorverwarmde oven.
Doorsteek het afgekoelde gebak meermaals van boven naar onder met een spies en doordrenk het met Amaretto.
Meng voor het glazuur de poedersuiker met het citroensap en roer dit glad. Bestrijk het gebak met ¾ van dit mengsel en laat het drogen.
Doe de helft van het overgebleven glazuur in een spuitzak. Kleur de andere helft met de roze kleurstof. Vorm met het witte glazuur bloemen op het gebak en vul deze op met het roze glazuur.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
liantj zegt:
Willemien uit Canada zegt:
corriekok zegt:
sofie zegt: