Recept
« Terug naar recepten
Amerikaanse tomatenpie
PT70M
Amerikaanse tomatenpie
Een heerlijk amerikaanse tomatenpie recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jolanda willemen
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amerikaanse tomatenpie te bereiden
Meel, boter en water tot een deeg kneden en hiervan een bal vormen,
In plasticfolie wikkelen en 1 uur in de koelkast leggen.
Voor de vulling de uien in dunne ringen snijden en in de boter glazig bakken.
Op smaak brengen met kerrie, zout en peper en af laten koelen.
De oven voorverwarmen op 225 graden.
Het deeg tussen 2 lagen plasticfolie dun uitrollen.
Een vuurvaste schaal met het deeg bekleden.
De bodem een aantal keren met een vork inprikken en onder in de oven 10 min. bakken.
De tomaten wassen en in plakken snijden.
De appels schillen, klokhuizen verwijderen en grof raspen.
De geraspte appel over de voorgebakken bodem verdelen, met de uienringen bedekken en daarop de plakken tomaat leggen.
Op smaak brengen met zout, peper en rozemarijn.
Bestrooien met geraspte kaas.
De pie ongeveer 15 min. bakken.
Warm serveren.
In plasticfolie wikkelen en 1 uur in de koelkast leggen.
Voor de vulling de uien in dunne ringen snijden en in de boter glazig bakken.
Op smaak brengen met kerrie, zout en peper en af laten koelen.
De oven voorverwarmen op 225 graden.
Het deeg tussen 2 lagen plasticfolie dun uitrollen.
Een vuurvaste schaal met het deeg bekleden.
De bodem een aantal keren met een vork inprikken en onder in de oven 10 min. bakken.
De tomaten wassen en in plakken snijden.
De appels schillen, klokhuizen verwijderen en grof raspen.
De geraspte appel over de voorgebakken bodem verdelen, met de uienringen bedekken en daarop de plakken tomaat leggen.
Op smaak brengen met zout, peper en rozemarijn.
Bestrooien met geraspte kaas.
De pie ongeveer 15 min. bakken.
Warm serveren.