Recept
« Terug naar recepten
Amerikaanse tomatenpie
PT95M
Amerikaanse tomatenpie
Een heerlijk amerikaanse tomatenpie recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
95 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
bakken met plezier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Amerikaanse tomatenpie te bereiden
Meel, boter en water tot een deeg kneden en hiervan een bal vormen. In plasticfolie wikkelen en 1 uur in de koelkast zetten. Voor de vulling de uien in dunne ringen snijden en in de boter glazig bakken. Op smaak brengen met kerrie, zout en peper en af laten koelen. De oven voorverwarmen op 225 graden. Het deeg tussen 2 lagen plasticfolie dun uitrollen. Een vuurvaste schaal (24 cm) met het deeg bekleden. De bodem een aantal keren met een vork inprikken en onder in de oven 10 minuten voorbakken. De tomaten wassen en in plakken snijden. De appels schillen, klokhuizen verwijderen en grof raspen. De geraspte appel over de voorgebakken bodem verdelen, met de uienringen bedekken en daarop de plakken tomaat leggen. Op smaak brengen met zout, peper en rozemarijn. Bestrooien met geraspte kaas. De pie 15 minuten bakken. Warm serveren.
addy zegt: