KookJij

Amerikaanse tomatenpie

Een heerlijk amerikaanse tomatenpie recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 95 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: bakken met plezier
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amerikaanse tomatenpie te bereiden

Meel, boter en water tot een deeg kneden en hiervan een bal vormen. In plasticfolie wikkelen en 1 uur in de koelkast zetten. Voor de vulling de uien in dunne ringen snijden en in de boter glazig bakken. Op smaak brengen met kerrie, zout en peper en af laten koelen. De oven voorverwarmen op 225 graden. Het deeg tussen 2 lagen plasticfolie dun uitrollen. Een vuurvaste schaal (24 cm) met het deeg bekleden. De bodem een aantal keren met een vork inprikken en onder in de oven 10 minuten voorbakken. De tomaten wassen en in plakken snijden. De appels schillen, klokhuizen verwijderen en grof raspen. De geraspte appel over de voorgebakken bodem verdelen, met de uienringen bedekken en daarop de plakken tomaat leggen. Op smaak brengen met zout, peper en rozemarijn. Bestrooien met geraspte kaas. De pie 15 minuten bakken. Warm serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

addy

addy zegt:
Hebben we net van gesmuld was weer lekker Marijke.



mdc

mdc zegt:
lijkt me zeer lekker.
Variante boter door margarine vervangen (cholesterol)!!!;)