Recept
« Terug naar recepten
Andijviestamp met bacon, ei en ui
PT25M
Andijviestamp met bacon, ei en ui
Een heerlijk andijviestamp met bacon, ei en ui recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Delano
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Delicious Magazine
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Andijviestamp met bacon, ei en ui te bereiden
Kook de aardappels in ca 20 minuten gaar, giet ze af en stoom ze droog.
Bak ondertussen de baconplakjes knapperig in de olie en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
Kook de eitjes 5 minuten zodat de dooiers nog zacht zijn en laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
Stamp dan de aardappels met de yoghurt tot een luchtige puree, meng de andijvie en de ui erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de stamp op de borden met de bacon en ei, prik op bord een gaatje in het ei zodat het eigeel over de stamp heen vloeit. Eet smakelijk!
Bak ondertussen de baconplakjes knapperig in de olie en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.
Kook de eitjes 5 minuten zodat de dooiers nog zacht zijn en laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
Stamp dan de aardappels met de yoghurt tot een luchtige puree, meng de andijvie en de ui erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de stamp op de borden met de bacon en ei, prik op bord een gaatje in het ei zodat het eigeel over de stamp heen vloeit. Eet smakelijk!
Mijn kookverhaal (Erwin Delano)
Op deze manier, ipv met worst of gehakt is het ook wel heel erg lekker stamppot eten!