KookJij

Andijviestampot uit de oven

Een heerlijk andijviestampot uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Een mix van verschillende andijvie stampotten die hier op Kookjij.nl al vermeld staan
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Andijviestampot uit de oven te bereiden

Schil de aardappels en kook die gaar, meng daar de uitgebakken spekjes bij en de warme melk en maak daar een puree van. Over de spekjes al 1 tl kurkuma strooien.
Snij de paprika en de tomaten in fijne blokjes en meng die met 2 tl kurkuma door de andijvie.
Neem een ovenschaal, leg er eerst een laag andijvie in en daarna een laag puree en herhaal dit zodat de bovenste laag puree is. Maak er 4 kuiltjes in en leg in elk kuiltje een rauw ei strooi de kaas erover en bak dit in de voorverwarmde oven van 200 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ger2

ger2 zegt:
Hoe kom je aan 2 ons groenten per man per dag?
Ik kies trouwens voor minimaal 300 gram.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Wim, heerlijk gerecht met de mix van andijvie stampotten. Maar toch een vraagje 1.5kg of 2kg aardappelen voor 4 pers, niet een beetje veel. En de groenten een beetje weinig, andijvie slinkt enorm en geeft veel vocht af. Groetjes :);):p