Recept
« Terug naar recepten
Andijviestampot uit de oven
PT50M
Andijviestampot uit de oven
Een heerlijk andijviestampot uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Wim Kraaijenzank
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Een mix van verschillende andijvie stampotten die hier op Kookjij.nl al vermeld staan
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Andijviestampot uit de oven te bereiden
Schil de aardappels en kook die gaar, meng daar de uitgebakken spekjes bij en de warme melk en maak daar een puree van. Over de spekjes al 1 tl kurkuma strooien.
Snij de paprika en de tomaten in fijne blokjes en meng die met 2 tl kurkuma door de andijvie.
Neem een ovenschaal, leg er eerst een laag andijvie in en daarna een laag puree en herhaal dit zodat de bovenste laag puree is. Maak er 4 kuiltjes in en leg in elk kuiltje een rauw ei strooi de kaas erover en bak dit in de voorverwarmde oven van 200 graden.
Snij de paprika en de tomaten in fijne blokjes en meng die met 2 tl kurkuma door de andijvie.
Neem een ovenschaal, leg er eerst een laag andijvie in en daarna een laag puree en herhaal dit zodat de bovenste laag puree is. Maak er 4 kuiltjes in en leg in elk kuiltje een rauw ei strooi de kaas erover en bak dit in de voorverwarmde oven van 200 graden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
ger2 zegt:
Ik kies trouwens voor minimaal 300 gram.