KookJij

Antigriepsoep (Knoflooksoep)

Een heerlijk antigriepsoep (knoflooksoep) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Rusland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Antigriepsoep (Knoflooksoep) te bereiden

Zet de ene pan op met water tot dit kookt en voeg de bouillonblokjes toe zet hem dan laag.
Pel ondertussen de 2 knoflookbollen en ieder teentje om deze daarna fijn te hakken. Het zelfde geld natuurlijk voor de ui.
Doe de boter of margarine in de ander pan en laat deze lichtbruin worden. Bak de knoflook en ui glazig om deze dan met wat meel te bestrooien (roeren blijven en even verder aanbakken tot het bruin wordt).
voeg dan de kokend hete bouillon toe en roer door. Als alle bouillon bij de knoflook en ui zit doe er de nootmuskaat, zout en peper bij.
Nu even opkoken en trekken laten .

Mijn kookverhaal (Smokey Bear)

Het is een recept dat ik kreeg van een Russische bekende. Ze noemen knoflook daar ook wel Russische penicilline. Het werkt echt want de etherische oliën in knoflook zijn ontsmettend en antibacterieel. Bij verkoudheid, griep en mag God weten wat nog meer een probaat en vooral ook smakelijk middel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Kayleigh

Kayleigh zegt:
Nou ik heb hier een lief zielig ziek kippie.. Dus ik ga naar de supermarkt.. Een erg fijn recept! En lekker!! Bedankt!
smokey

smokey zegt:
Bedankt voor deze leuke reactie B. Menting en ja, het klopt je kunt deze soep versieren met meer dingen. Het recept dat hier staat is ook de 'medicinale versie ervan' net als mijn recept voor Lavas soep:) ook in dat gerechtje kan heel goed als bijlage bv kleine stukjes voorgebakken rosbief of kip.
b.menting

b.menting zegt:
Hartstikke lekker ik heb het ook gegeten met zelf getrokken bouillon met vlees en groente smaakt ook goed.
smokey

smokey zegt:
Nee dat hoeft echt niet de stukjes knoflook en ui worden zeer zacht tijdens het opkoken/voorbakken en wie wil er nu geprureerde soep! Dan zou het ook een cremesoep worden.;)
jenny

jenny zegt:
Moet 't niet gepureerd worden?
roza verschoor

roza verschoor zegt:
Ik zal hem snel gaan proberen, want dit lijkt mij top.