Recept
« Terug naar recepten
Aperitiefglaasje Petrus met zalm en avocado op een bedje van room en een toets van hazelnoot
PT10M
Aperitiefglaasje Petrus met zalm en avocado op een bedje van room en een toets van hazelnoot
Petrus is een typische 'paterskaas' gemaakt volgens aloud procédé, dat overgeleverd werd door de paters van de Oude Abdij van Lo.
Hij heeft een eenvoudig en natuurzacht aroma.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
ilovecheese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aperitiefglaasje Petrus met zalm en avocado op een bedje van room en een toets van hazelnoot te bereiden
- Snij de Petrus, zonder korst in kleine blokjes.
- Snij de zalm in fijne reepjes.
- Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes.
- Stamp de hazelnoten fijn.
- Doe de magere room, enkele blokjes avocado, de kaas en tenslotte de gerookte zalm in de aperitiefglaasjes.
- Bestrooi het geheel lichtjes met de fijngestampte hazelnoten voeg een takje peterselie toe. Serveer koel.
Erwin Elens zegt: