Recept
« Terug naar recepten
Appelbeignets
PT120M
Appelbeignets
Een heerlijk appelbeignets recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelbeignets te bereiden
1).Meng de geklutste eieren met de melk tot een homogeen mengsel.
2).Meng in een grote kom de bloem, suiker, zout, kaneel en nootmuskaat.
3).Meng tot een homogeen en glad mengsel de melk en de bloem.
4).Bedek de kom met een vochtige doek en zet even warm weg voor 1 uurtje.
5).Ondertussen kunnen de appels worden klaar gemaakt voor gebruik en het frituurvet worden verhit tot 185°C.
6).Doop een appelschijf in het beslag en dompel onder in het hete frituurvet. Per kant ongeveer 2½ min. laten bakken tot een goudkleurig geheel. Laat uitdruipen in keukenpapier en bestrooi ruim met poedersuiker.
2).Meng in een grote kom de bloem, suiker, zout, kaneel en nootmuskaat.
3).Meng tot een homogeen en glad mengsel de melk en de bloem.
4).Bedek de kom met een vochtige doek en zet even warm weg voor 1 uurtje.
5).Ondertussen kunnen de appels worden klaar gemaakt voor gebruik en het frituurvet worden verhit tot 185°C.
6).Doop een appelschijf in het beslag en dompel onder in het hete frituurvet. Per kant ongeveer 2½ min. laten bakken tot een goudkleurig geheel. Laat uitdruipen in keukenpapier en bestrooi ruim met poedersuiker.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
De "appelflappen" kunnen ook koud worden genuttigd.