Recept
« Terug naar recepten
Appelcake:
PT90M
Appelcake:
Een heerlijk appelcake: recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
n.v.t. personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelcake: te bereiden
Boter en eieren op kamertemperatuur laten komen.
Springvorm (doorsneden 20 cm) invetten en met bloem bestuiven.
Overtollige bloem eruit schudden.
In beslagkom doen; citroenrasp, boter, basterdsuiker, vanillesuiker en zout.
Met de mixer in ca 10 min. tot een lichte zalfachtige massa kloppen.
Één voor één de eieren toevoegen en erdoor kloppen, volgende ei pas toevoegen als ’t vorige ei helemaal door de boter is opgenomen.
Amandelspijs verkruimelen en door beslag roeren.
Zelfrijzend bakmeel erboven zeven.
Met houten lepel erdoor scheppen.
In springvorm scheppen.
Appels schillen, in kwart snijden en klokhuizen verwijderen.
Appelpartjes aan de bolle kant inkerven, zonder ze helemaal door te snijden.
Met de bolle kant in ’t beslag leggen.
In midden van de oven appelcake in ca 60 min. gaar en bruin bakken.
Even met breinaald controleren of de cake gaar is.
Cake uit oven nemen en bestrooien met poedersuiker.
Springvorm (doorsneden 20 cm) invetten en met bloem bestuiven.
Overtollige bloem eruit schudden.
In beslagkom doen; citroenrasp, boter, basterdsuiker, vanillesuiker en zout.
Met de mixer in ca 10 min. tot een lichte zalfachtige massa kloppen.
Één voor één de eieren toevoegen en erdoor kloppen, volgende ei pas toevoegen als ’t vorige ei helemaal door de boter is opgenomen.
Amandelspijs verkruimelen en door beslag roeren.
Zelfrijzend bakmeel erboven zeven.
Met houten lepel erdoor scheppen.
In springvorm scheppen.
Appels schillen, in kwart snijden en klokhuizen verwijderen.
Appelpartjes aan de bolle kant inkerven, zonder ze helemaal door te snijden.
Met de bolle kant in ’t beslag leggen.
In midden van de oven appelcake in ca 60 min. gaar en bruin bakken.
Even met breinaald controleren of de cake gaar is.
Cake uit oven nemen en bestrooien met poedersuiker.
bertal zegt:
Marsepein is iets fijner gemalen als amandelspijs.:);)
m.v.g. Bert Allers