KookJij

Appelcake:

Een heerlijk appelcake: recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Vriendin
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Appelcake: te bereiden

Boter en eieren op kamertemperatuur laten komen.
Springvorm (doorsneden 20 cm) invetten en met bloem bestuiven.
Overtollige bloem eruit schudden.
In beslagkom doen; citroenrasp, boter, basterdsuiker, vanillesuiker en zout.
Met de mixer in ca 10 min. tot een lichte zalfachtige massa kloppen.
Één voor één de eieren toevoegen en erdoor kloppen, volgende ei pas toevoegen als ’t vorige ei helemaal door de boter is opgenomen.
Amandelspijs verkruimelen en door beslag roeren.
Zelfrijzend bakmeel erboven zeven.
Met houten lepel erdoor scheppen.
In springvorm scheppen.
Appels schillen, in kwart snijden en klokhuizen verwijderen.
Appelpartjes aan de bolle kant inkerven, zonder ze helemaal door te snijden.
Met de bolle kant in ’t beslag leggen.
In midden van de oven appelcake in ca 60 min. gaar en bruin bakken.
Even met breinaald controleren of de cake gaar is.
Cake uit oven nemen en bestrooien met poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
heidi1:
Marsepein is iets fijner gemalen als amandelspijs.:);)
m.v.g. Bert Allers
heidi1

heidi1 zegt:
Hallo,

Is amandelspijs hetzelfde als marsepein?