Recept
« Terug naar recepten
Appelkoek
PT30M
Appelkoek
Een heerlijk appelkoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
anneke helmsing
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
20 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
vriendin
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelkoek te bereiden
Oven voorverwarmen op 160graden
De roomboter en de margarine smelten en bij de andere ingredienten in een kom mengen. Deze deegmassa op een bakplaat uitspreiden. Hierover 1kg appelen fijn gesneden, de rozijnen en kaneel verdelen. Eventueel suiker door de appels mengen.
Ongeveer 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven plaatsen. Als de appelplaatkoek gereed is: aflaten koelen en in het vereiste aantal vierkanten snijden.
De roomboter en de margarine smelten en bij de andere ingredienten in een kom mengen. Deze deegmassa op een bakplaat uitspreiden. Hierover 1kg appelen fijn gesneden, de rozijnen en kaneel verdelen. Eventueel suiker door de appels mengen.
Ongeveer 45 minuten in het midden van de voorverwarmde oven plaatsen. Als de appelplaatkoek gereed is: aflaten koelen en in het vereiste aantal vierkanten snijden.
Aletha zegt:
hoeveel kaneel heb je nodig en:
wat bedoel je met wat zout,, een snufje zout of wat meer dan dat??
het klinkt erg lekker dus ik ga het zeker een keer proberen!!
x;)