Recept
« Terug naar recepten
Appels gevuld met spinazie
PT40M
Appels gevuld met spinazie
Een heerlijk appels gevuld met spinazie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Delhaize
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appels gevuld met spinazie te bereiden
Pers het sap uit de citroen en doe het in een schotel.
Snij het hoedje van de appels en hol ze uit met de aardappelboor.
Besprenkel het binnenste van de appels met het citroensap en meng het vruchtvlees achtereenvolgens met het sap.
Doe de olie in een grote sauteerpan of wok en fruit er de fijngesneden ui en de appelbolletjes in op een zacht vuur.
Voeg geleidelijk aan de spinazie toe en dan de rozijnen.
Laat alles op een vrij hoog vuur bakken gedurende 10 minuten tot al het vocht verdampt is.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Neem de pan van het vuur en voeg het losgeklopte ei toe, meng goed en breng op smaak.
Schik de uitgeholde appels in een ovenschotel, vul ze met de bereiding en zet ze 20 min. in de oven (voorverwarmd op th. 6 – 180°C) tot ze bruingebakken zijn.
Dien warm op als voorgerecht of als bijgerecht bij wit vlees of worsten.
Snij het hoedje van de appels en hol ze uit met de aardappelboor.
Besprenkel het binnenste van de appels met het citroensap en meng het vruchtvlees achtereenvolgens met het sap.
Doe de olie in een grote sauteerpan of wok en fruit er de fijngesneden ui en de appelbolletjes in op een zacht vuur.
Voeg geleidelijk aan de spinazie toe en dan de rozijnen.
Laat alles op een vrij hoog vuur bakken gedurende 10 minuten tot al het vocht verdampt is.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Neem de pan van het vuur en voeg het losgeklopte ei toe, meng goed en breng op smaak.
Schik de uitgeholde appels in een ovenschotel, vul ze met de bereiding en zet ze 20 min. in de oven (voorverwarmd op th. 6 – 180°C) tot ze bruingebakken zijn.
Dien warm op als voorgerecht of als bijgerecht bij wit vlees of worsten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
spikeysmum zegt:
fijnproever zegt: