Recept
« Terug naar recepten
Appelstamppot met chorizo
PT30M
Appelstamppot met chorizo
Een heerlijk appelstamppot met chorizo recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelstamppot met chorizo te bereiden
Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
Snijd de klokhuizen uit de appels en daarna in dunne partjes.
Kook de appelpartjes met 1,5 deciliter water 7 minuten en neem de pan van het vuur.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Schep de appelpartjes met het kookvocht, de mosterd, de chorizo en de bosui er door.
Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
Bereid de jus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Strooi de kaasblokjes over de stamppot en bestrooi met extra peper naar smaak.
Serveer met de jus.
Snijd de klokhuizen uit de appels en daarna in dunne partjes.
Kook de appelpartjes met 1,5 deciliter water 7 minuten en neem de pan van het vuur.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn.
Schep de appelpartjes met het kookvocht, de mosterd, de chorizo en de bosui er door.
Breng de stamppot op smaak met peper en zout.
Bereid de jus volgens de aanwijzing op de verpakking.
Strooi de kaasblokjes over de stamppot en bestrooi met extra peper naar smaak.
Serveer met de jus.
Tania zegt: