Recept
« Terug naar recepten
Appelstamppot spekjes uit de oven
PT35M
Appelstamppot spekjes uit de oven
Een heerlijk appelstamppot spekjes uit de oven recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
C1000
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Appelstamppot spekjes uit de oven te bereiden
Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 min. gaar.
Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in stukjes.
Bak de spekreepjes in 15 g van de boter knapperig uit en schep de appelstukjes erdoor. Bak ze al omscheppend ± 3 min. op een hoog vuur mee.
Giet de aardappelen af en schep het appelmengsel erdoor.
Verwarm de melk en schep het door de stamppot.
Bestrooi de stamppot met de kaas en laat hem onder de hete grill in ± 7 min. gratineren.
Bereid de jus met de rest van de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in stukjes.
Bak de spekreepjes in 15 g van de boter knapperig uit en schep de appelstukjes erdoor. Bak ze al omscheppend ± 3 min. op een hoog vuur mee.
Giet de aardappelen af en schep het appelmengsel erdoor.
Verwarm de melk en schep het door de stamppot.
Bestrooi de stamppot met de kaas en laat hem onder de hete grill in ± 7 min. gratineren.
Bereid de jus met de rest van de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Aussie Jenny zegt:
Janita zegt:
tantemien zegt: