Klik op de foto om te vergroten.
Ik heb een bakje groene aspergepunten gekocht (AH).
Elke asperge heb ik in 2en gesneden, zodat ze makkelijker over de glazen verdeeld konden worden.
Recept
« Terug naar recepten
Asperge-avocado salade
PT30M
Asperge-avocado salade
Een heerlijk asperge-avocado salade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
220 kCal energie
12 Gram eiwit
17 Gram vet
4 Gram koolhydraten
12 Gram eiwit
17 Gram vet
4 Gram koolhydraten
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Koken en Genieten. maart 2012
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperge-avocado salade te bereiden
De houtige uiteinden van de asperges eraf snijden en de asperges in stukken snijden ( de stukken moeten goed in de glazen passen, zie kookverhaal).
De paprika in kleine blokjes snijden.
De plakken ham in blokjes snijden.
Breng het water met het bouillonblokje aan de kook en kook hierin de asperges, afgedekt, in ong 1 a 2 minuten. De asperges afgieten, MAAR De BOUILLON OPVANGEN. De asperges uit laten lekken en afkoelen.
De avocado halveren, pit verwijderen en schillen. De helft van de avocado in plakjes snijden en met citroensap bedruppelen.
De andere helft van de avocado samen met 5 a 6 el van de opgevangen bouillon + 2 el citroensap met een vork pureren. Zout en peper en eventueel suiker toevoegen. Indien te dik, nog wat bouillon toevoegen.
Leg 1 a 2 plakjes ei onderin de glazen en vul de glazen mooi verder met asperges, avocadoplakjes, hamblokjes, paprikablokjes en de rest van het ei.
Verdeel dan de avocadodressing erover en garneer met basilicum of peterselie.
De paprika in kleine blokjes snijden.
De plakken ham in blokjes snijden.
Breng het water met het bouillonblokje aan de kook en kook hierin de asperges, afgedekt, in ong 1 a 2 minuten. De asperges afgieten, MAAR De BOUILLON OPVANGEN. De asperges uit laten lekken en afkoelen.
De avocado halveren, pit verwijderen en schillen. De helft van de avocado in plakjes snijden en met citroensap bedruppelen.
De andere helft van de avocado samen met 5 a 6 el van de opgevangen bouillon + 2 el citroensap met een vork pureren. Zout en peper en eventueel suiker toevoegen. Indien te dik, nog wat bouillon toevoegen.
Leg 1 a 2 plakjes ei onderin de glazen en vul de glazen mooi verder met asperges, avocadoplakjes, hamblokjes, paprikablokjes en de rest van het ei.
Verdeel dan de avocadodressing erover en garneer met basilicum of peterselie.
flavia zegt: