Recept
« Terug naar recepten
Asperge crème soep
PT45M
Asperge crème soep
Een heerlijk asperge crème soep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperge crème soep te bereiden
Asperges (in stukjes) gaar koken in ca 1 liter water en zout.
Maak een roux; smelt de boter in een pan, bloem toevoegen en in gedeelten al roerend het kookvocht erbij en even goed door laten koken, om bloemige smaak te voorkomen.
Van het vuur af eierdooiers (losgeklopt met witte wijn) toevoegen, daarna de room.
Niet meer op het vuur zetten!!!.
Op smaak brengen met suiker, peper en nootmuskaat.
(Eventueel kan vers sinaasappelsap toegevoegd worden, maar daar is niet iedereen gelukkig mee, maar smaken verschillen).
Garneren met peterselie.
Maak een roux; smelt de boter in een pan, bloem toevoegen en in gedeelten al roerend het kookvocht erbij en even goed door laten koken, om bloemige smaak te voorkomen.
Van het vuur af eierdooiers (losgeklopt met witte wijn) toevoegen, daarna de room.
Niet meer op het vuur zetten!!!.
Op smaak brengen met suiker, peper en nootmuskaat.
(Eventueel kan vers sinaasappelsap toegevoegd worden, maar daar is niet iedereen gelukkig mee, maar smaken verschillen).
Garneren met peterselie.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
zuske zegt:
Ik heb nog wat lente uitjes en een paar champignons toegevoegd.
Erg lekker:)
bertal zegt:
Aspergesoep de laatste weken diverse malen gemaakt.
In een woord heerlijk .
Als tip , je moet de asperges even laten trekken en het asperges vocht laten afkoelen voor dat je met de roux begint. en de roux ook gaar laten worden.Succes.
M.V.G. Bert Allers:);)
Thom zegt:
bertal zegt:
Deze soep afgelopen zondag nog gemaakt, heerlijk, gebruik regelmatig recepten van jouw.
verder veel succes:);)
m.v.g. Bert Allers
bertal zegt:
Zal het zeker proberen met de lente-uitjes en de champignons.
succes met het koken.:);)
m.v.g. Bert