Recept
« Terug naar recepten
Aspergeragout
PT50M
Aspergeragout
Een heerlijk aspergeragout recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Mijn Jumbo
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergeragout te bereiden
Kook de asperges 10 minuten en laat ze 20 minuten in het hete water staan.Snijd vervolgens de asperges in stukjes.Smelt de boter,doe de bloem erbij en laat het geheel al omscheppend 1 minuut aanfruiten.Voeg dan al roerend het kookvocht van de asperges of bouillon toe.Blijf roeren en laat de saus 5 minuten zachtjes doorkoken.doe de asperges en de kip bij de saus en laat alles nog 5 minuten koken.Klop de eidooier los met de room.Giet dit al roerend langzaam bij de ragout.Zet het vuur laag,zodat de ragout gaat binden en goed warm wordt.Laat de ragout niet meer koken.Voeg naar smaak zout en peper toe.Serveer met warme croissants.