Recept
« Terug naar recepten
Aspergerisotto met zalm & eitje
PT25M
Aspergerisotto met zalm & eitje
Aspergerisotto met zalm & eitje
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
635 kCal energie
39 Gram eiwit
24 Gram vet
63 Gram koolhydraten
39 Gram eiwit
24 Gram vet
63 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Vis op zijn Best - John West
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergerisotto met zalm & eitje te bereiden
- Lek de zalm uit en verwijder het vel en de graten.
- Snipper de sjalot fijn en maak de visbouillon.
- Hak de dille fijn. Breek of snijd het houtige uiteinde van de asperges. Snijd de asperges in stukjes van 3 cm en kook ze in een bodem water met zout in ca. 8 min beetgaar.
- Smelt de boter in een wijde pan met dikke bodem.
- Fruit de sjalot. Bak de risotto 1-2 min. mee tot de korrels glanzen en glazig zijn.
- Schenk de wijn in de pan en laat de wijn bijna helemaal opnemen door de rijst.
- Schenk vervolgens, al roerend, steeds een flinke scheut bouillon in de pan en laat de rijst ook de bouillon opnemen.
- Voeg een volgende portie bouillon toe als als de vorige bijna is opgenomen.
- Kook de rijst in 15-20 min. beetgaar..
- Verdeel intussen de zalm in stukken.
- Kook de eieren in 6 min. zacht.
- Laat ze onder stromend, koud water schrikken, pel ze voorzichtig en halveer ze.
- Roer de mascarpone door de risotto. Schep de zalm en asperges voorzichtig door de risotto en breng op smaak met zout en peper..
- Schep de risotto in 4 diepe borden en leg de eitjes erop.
- Garneer met de dille.