Recept
« Terug naar recepten
Aspergeroomsoep met eiersalade op sneetje Limburgs roggebrood
PT45M
Aspergeroomsoep met eiersalade op sneetje Limburgs roggebrood
Een heerlijk aspergeroomsoep met eiersalade op sneetje limburgs roggebrood recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
peter ooijen, van
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aspergeroomsoep met eiersalade op sneetje Limburgs roggebrood te bereiden
Was de witte asperges zeer goed, schil ze en doe de schillen in een pan.
Leg hierop de geschilde asperges en giet hierbij water totdat ze net onderstaan.
Kook de asperges in ± 15-20 minuten goed gaar.
Schil intussen de groene asperges ( alleen de achterkant), snijd ze in schuine stukjes van circa 4 centimeter en kook ze apart in wat water met zout beetgaar.
Giet ze af, en laat ze onder de koude kraan schrikken en dan goed laten uitlekken.
Snijd de Bourgondische schouderham in smalle reepjes.
Kook ondertussen de eieren tot ze hard gekookt zijn, eieren goed koud laten worden
Pel ze en prak ze met een vork in een kom goed fijn. Voeg naar smaak een paar eetlepels mayonaise toe. Dan wat gedroogde peterselie, peper, kerriepoeder, en wat Maggi aroma naar smaak toevoegen. Even in de koelkast
Pureer nu de gekookte witte asperges met een staafmixer, en doe de puree in een pan.
Voeg hierbij ± 0.75 liter van het gezeefde kookvocht toe, doe hierbij de 400 dl gevogeltefond.
Breng het mengsel aan de kook, en klop de crème fraîche erdoor.
Breng de soep op smaak met zout, peper en of de nootmuskaat.
Schep kort voor het serveren de groene asperges en de reepjes ham erdoor.
Haal hierbij het eimengsel uit de koelkast, beleg de sneetjes roggebrood hiermee en serveer dit bij de soep. Voeg als garnering nog wat gesneden ham toe.
Leg hierop de geschilde asperges en giet hierbij water totdat ze net onderstaan.
Kook de asperges in ± 15-20 minuten goed gaar.
Schil intussen de groene asperges ( alleen de achterkant), snijd ze in schuine stukjes van circa 4 centimeter en kook ze apart in wat water met zout beetgaar.
Giet ze af, en laat ze onder de koude kraan schrikken en dan goed laten uitlekken.
Snijd de Bourgondische schouderham in smalle reepjes.
Kook ondertussen de eieren tot ze hard gekookt zijn, eieren goed koud laten worden
Pel ze en prak ze met een vork in een kom goed fijn. Voeg naar smaak een paar eetlepels mayonaise toe. Dan wat gedroogde peterselie, peper, kerriepoeder, en wat Maggi aroma naar smaak toevoegen. Even in de koelkast
Pureer nu de gekookte witte asperges met een staafmixer, en doe de puree in een pan.
Voeg hierbij ± 0.75 liter van het gezeefde kookvocht toe, doe hierbij de 400 dl gevogeltefond.
Breng het mengsel aan de kook, en klop de crème fraîche erdoor.
Breng de soep op smaak met zout, peper en of de nootmuskaat.
Schep kort voor het serveren de groene asperges en de reepjes ham erdoor.
Haal hierbij het eimengsel uit de koelkast, beleg de sneetjes roggebrood hiermee en serveer dit bij de soep. Voeg als garnering nog wat gesneden ham toe.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
igmar-vdb zegt:
ik heb het geprobeerd, ik vond het niet echt lekker, maar dat komt vooral omdat mijn dochter er zo erg van houdt, zij vond het wel lekker, ik hou niet zo van ei.. Gr. Igmar
igmar-vdb zegt: