Recept
« Terug naar recepten
Asperges met eisaus
PT30M
Asperges met eisaus
Een heerlijk asperges met eisaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ad Janssen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met eisaus te bereiden
Kook de eieren hard. Was de asperges en snijd de houtachtige uiteinden eraf. Kook de asperges in weinig water met zout in circa 10 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet uitlekken en afkoelen.
Pel de eieren en hak ze heel fijn. Roer de azijn erdoor en voeg dan al roerend scheutje voor scheutje de olijfolie toe. Breng de saus op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper. Rangschik de asperges op de borden en schenk de saus erover. Strooi er als garnering peterselie erover.
Pel de eieren en hak ze heel fijn. Roer de azijn erdoor en voeg dan al roerend scheutje voor scheutje de olijfolie toe. Breng de saus op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper. Rangschik de asperges op de borden en schenk de saus erover. Strooi er als garnering peterselie erover.