Recept
« Terug naar recepten
Asperges met gerookte zalm en basilicum saus
PT30M
Asperges met gerookte zalm en basilicum saus
Een heerlijk asperges met gerookte zalm en basilicum saus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Riet Noordzij-Toebak
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
18
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Oude Tip agenda
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met gerookte zalm en basilicum saus te bereiden
Schil de asperges en kook ze in ong. 20 min. gaar. Bewaar wat van het kookvocht.
Pureer het basilicum met de mascarpone in de keukenmachine, voeg olijfolie, zout, peper, citroensap en 4-5 eetlepels aspergekookvocht toe tot er een mooie saus ontstaat.
Verwarm de saus en houd deze warm.
Pocheer de eieren: breng 1 liter water met azijn aan de kook. Breek de eieren een voor een in een kopje en laat ze voorzichtig in het net niet meer kokende water glijden. Pocheer de eieren 3 a 4 minuten. Haal de eieren met een schuimspaan uit de pan en laat ze even uitlekken.
Serveer de asperges met de gepocheerde eieren, de gerookte zalm en het warme basilicum saus.
Geef er eventueel nog kleine gekookte krieltjes bij.
Pureer het basilicum met de mascarpone in de keukenmachine, voeg olijfolie, zout, peper, citroensap en 4-5 eetlepels aspergekookvocht toe tot er een mooie saus ontstaat.
Verwarm de saus en houd deze warm.
Pocheer de eieren: breng 1 liter water met azijn aan de kook. Breek de eieren een voor een in een kopje en laat ze voorzichtig in het net niet meer kokende water glijden. Pocheer de eieren 3 a 4 minuten. Haal de eieren met een schuimspaan uit de pan en laat ze even uitlekken.
Serveer de asperges met de gepocheerde eieren, de gerookte zalm en het warme basilicum saus.
Geef er eventueel nog kleine gekookte krieltjes bij.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
René van Bakel zegt:
anjo zegt: