KookJij

Asperges met mangosalsa

Een heerlijk asperges met mangosalsa recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Cursus fijne keuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperges met mangosalsa te bereiden

Schil de asperges en kook ze in water(aspergenat)met suiker en zout beetgaar(blancheren).Haal ze uit het vocht,spoel ze koud en laat ze uitlekken.Schil de mango en snijd het vruchtvlees in zeer kleine blokjes(pit verwijderen).Was en snijd het lenteuitje en spaanse peper zeer klein en meng deze door de mango.Maak deze salsa op smaak met limoensap en honing.Maak een dressing van de azijn,honing mosterd,olie en peper en zout.Rooster het brood en maal dit fijn met de keukenmachine of deegroller.Was en droog de spinazie en leg deze als een waaier bovenaan op het bord.Besprenkel de spinazie met de dressing en maak met behulp van een uitsteekring een klein taartje van de mangosalsa bij deze bladspinazie.Neem 3 borden:1 met bloem 1 met losgeklopte eieren 1 met sesamzaad(niet te veel) en broodkruim en haal hier achtereenvolgens de asperges door(eerst bloem,dan ei en als laatste de sesampaneer).Verhit de frituurolie en bak de asperges op 170 graden goud bruin in 1 minuut.Leg de gefrituurde asperges bij de salsa en serveer de salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

willem

willem zegt:
hallo marijke
dat is lang geleden dat ik gereageerd heb op een van jou recepten
maar volgens mij is het niet pocheren maar blanceren want pocheren geschied in hete vloeistof, vloeistof die nauwelijks beweegt en blancheren is blancheren is het korter of langer koken van voedingsmiddelen
in water,waaraan zout is toegevoegd, voor groente kokend water,
dit is om de kleur te behouden en om de poriën te sluiten. In koud
water,dit is om de poriën te openen, dit wordt vaak gedaan voor
b.v : vlees, gevogelte en wild, om ze te reinigen en de omringende
huid te verstevigen,( zwezerik,kalfskop enz)
maar verder hulde wat een goed recept

groetjes willem

;);):);)