Recept
« Terug naar recepten
Asperges met piepkuiken aan het spit
PT60M
Asperges met piepkuiken aan het spit
Een heerlijk asperges met piepkuiken aan het spit recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges met piepkuiken aan het spit te bereiden
Maak de gevogeltefond volgens het recept of gebruik kant-en-klare fond.
Houd de fond warm.
Schil de asperges, snijd ze in stukken van ongeveer 4 centimeter en zet ze in koud water.
Schil ook de aardappelen, snijd ze in dobbelsteentjes en zet ze in water.
Bestrijk de piepkuikens met olijfolie en met kippenbouillonpoeder.
Borstel de shiitake voorzichtig schoon, halveer de grote exemplaren en laat de rest heel.
Ontvel de tomaten door ze aan een vork te prikken en ze in kokend water te houden tot het velletje springt. Halveer de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snij de halve tomaten in 3 reepjes.
Zet de oven op de grillstand en verwarm hem voor op 200°C.
Steek de piepkuikens aan het spit en gril ze in de oven.
Vang het braadvocht op in een ovenschaal (Niet de beschikking over een grilloven? Braad dan de piepkuikens in een braadpan.).
Zet de aardappeiblokjes op met koud water met wat zout, breng het water aan de kook en kook de aardappelbiokjes 5 minuten.
Giet de blokjes af en stoom ze droog.
Gaar de asperges volgens het basisrecept.
Haal de piepkuikens uit de oven en houd ze warm (inwikkelen in aluminiumfolie is een goede manier). Giet het braadvocht in een sauspannetje, giet er de gevogeltefond bij en kook de saus langzaam in tot de gewenste dikte.
Breng de saus op smaak met versgemalen witte peper en zout.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak er de aardappelblokjes goudbruin in.
Til de asperges met de theedoek uit het kooknat en laat ze goed uitlekken.
Smelt wat boter in een koekenpan en bak er de shiitake kort in.
Schep de paddenstoelen uit de pan en laat ze uitlekken.
Verdeel de asperges over de borden en strooi er de shiitake en de tomaatreepjes over.
Halveer de piepkuikens en leg ze op de asperges. Lepel er de jus over en geef de gebakken aardappelblokjes apart.
Houd de fond warm.
Schil de asperges, snijd ze in stukken van ongeveer 4 centimeter en zet ze in koud water.
Schil ook de aardappelen, snijd ze in dobbelsteentjes en zet ze in water.
Bestrijk de piepkuikens met olijfolie en met kippenbouillonpoeder.
Borstel de shiitake voorzichtig schoon, halveer de grote exemplaren en laat de rest heel.
Ontvel de tomaten door ze aan een vork te prikken en ze in kokend water te houden tot het velletje springt. Halveer de tomaten, verwijder de zaadlijsten en snij de halve tomaten in 3 reepjes.
Zet de oven op de grillstand en verwarm hem voor op 200°C.
Steek de piepkuikens aan het spit en gril ze in de oven.
Vang het braadvocht op in een ovenschaal (Niet de beschikking over een grilloven? Braad dan de piepkuikens in een braadpan.).
Zet de aardappeiblokjes op met koud water met wat zout, breng het water aan de kook en kook de aardappelbiokjes 5 minuten.
Giet de blokjes af en stoom ze droog.
Gaar de asperges volgens het basisrecept.
Haal de piepkuikens uit de oven en houd ze warm (inwikkelen in aluminiumfolie is een goede manier). Giet het braadvocht in een sauspannetje, giet er de gevogeltefond bij en kook de saus langzaam in tot de gewenste dikte.
Breng de saus op smaak met versgemalen witte peper en zout.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak er de aardappelblokjes goudbruin in.
Til de asperges met de theedoek uit het kooknat en laat ze goed uitlekken.
Smelt wat boter in een koekenpan en bak er de shiitake kort in.
Schep de paddenstoelen uit de pan en laat ze uitlekken.
Verdeel de asperges over de borden en strooi er de shiitake en de tomaatreepjes over.
Halveer de piepkuikens en leg ze op de asperges. Lepel er de jus over en geef de gebakken aardappelblokjes apart.
bertal zegt:
Zeer zeker doen en succes ermee.
:);)m.v.g. Bert