Recept
« Terug naar recepten
Asperges op z'n Vlaams
PT30M
Asperges op z'n Vlaams
Een heerlijk asperges op z'n vlaams recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Willy Delcart
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Overig
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
SOS-PH
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Asperges op z'n Vlaams te bereiden
1. Schil de asperges voorzichtig met een dunschiller net onder het kopje tot beneden. Snijd de houtachtige uiteinden (± 2 cm) er af. Voel met je duimnagel of de asperges goed geschild zijn. Bind de asperges samen met een touwtje.
2. Zet een kookpot met gezouten water op een vuur en doe de asperges er in met de zachte punten naar boven. Laat ze koken. Prik in het onderste deel van de asperges om te voelen wanneer ze gaar zijn. Als ze gaar zijn haal ze dan meteen uit de kookpot. Stop desnoods het kookproces door ze af te spoelen met koud water. Droog ze met een theedoek.
3. Leg het eigeel en het eiwit apart en hak alles fijn met een mes.
4. Doe het water met de stukjes boter in een steelpannetje, roer goed en kruid met peper en zout. Laat dit al roerend opkoken tot de saus bindt. Haal dadelijk het pannetje van het vuur en meng de gehakte eieren en peterselie erbij.
5. Serveer de asperges op een bord met de saus.
2. Zet een kookpot met gezouten water op een vuur en doe de asperges er in met de zachte punten naar boven. Laat ze koken. Prik in het onderste deel van de asperges om te voelen wanneer ze gaar zijn. Als ze gaar zijn haal ze dan meteen uit de kookpot. Stop desnoods het kookproces door ze af te spoelen met koud water. Droog ze met een theedoek.
3. Leg het eigeel en het eiwit apart en hak alles fijn met een mes.
4. Doe het water met de stukjes boter in een steelpannetje, roer goed en kruid met peper en zout. Laat dit al roerend opkoken tot de saus bindt. Haal dadelijk het pannetje van het vuur en meng de gehakte eieren en peterselie erbij.
5. Serveer de asperges op een bord met de saus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
slaatje zegt:
Tristan zegt:
Groene asperges hoef je helemaal niet te schillen.
AnnikaT zegt:
willydelcart zegt:
Asperges, een duur product hoef je echt niet 2 keer te schillen, dat is zonde. Het voelen met de duimnagel voorkomt nog vezels. En inderdaad, als je ze afbreekt zie je de draden. Volledig akkoord. Aan de andere kant van de medaille ga je ze ongelijk van hoogte koken. In een aspergekoker zitten de topjes dan soms net onder, waar ze boven water moeten zijn. Kwestie van visie. Maar ach, wie zijn wij?
Toch maar dankuwel voor de nuttige tips.
John zegt:
slaatje zegt:
Groetjes Gerda
;):p
tnieuwpoort zegt:
Ton Nieuwpoort
willydelcart zegt:
Was en kook de schillen nog eens door, dat is lekker voor de volgende aspergeroomsoep.:):)