Recept
« Terug naar recepten
Aubergine au gratin
PT60M
Aubergine au gratin
Een heerlijk aubergine au gratin recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aubergine au gratin te bereiden
Snijd de kapjes van de aubergines en snijd ze in plakken van 1 cm. Strooi het zout er over en laat minstens ½ uur uitlekken in zeef of vergiet. Spoel het zout er af en droog de plakken met keukenpapier.
Haal de schijven aubergine door de bloem en schud het overtollige er af. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine met 4 of vijf plakken tegelijk aan beide zijden goudbruin. Misschien heb je meer olie nodig, maar dat zie je vanzelf.
Vet een lage platte ovenschaal in en leg de plakken hier in. Klop de eieren met de room, de ½
theel. zout en wat versgemalen peper. Giet dit er overheen en zet het gerecht in de voorverwarmde oven ± 25-30 min. op 180 °C. Schep dan de tomatensaus erover en bestrooi met broodkruimels en kaas. Zet de schaal onder de grill tot de bovenkant mooi bruin is, strooi de fijngehakte peterselie er over en serveer direct.
Haal de schijven aubergine door de bloem en schud het overtollige er af. Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergine met 4 of vijf plakken tegelijk aan beide zijden goudbruin. Misschien heb je meer olie nodig, maar dat zie je vanzelf.
Vet een lage platte ovenschaal in en leg de plakken hier in. Klop de eieren met de room, de ½
theel. zout en wat versgemalen peper. Giet dit er overheen en zet het gerecht in de voorverwarmde oven ± 25-30 min. op 180 °C. Schep dan de tomatensaus erover en bestrooi met broodkruimels en kaas. Zet de schaal onder de grill tot de bovenkant mooi bruin is, strooi de fijngehakte peterselie er over en serveer direct.
Mijn kookverhaal (Gerrie van Rossum)
Lekker met zelf (af-)gebakken brood en een groene salade.