Geef er een groene salade bij en vers brood met boter.
We drinken er een glas droge witte wijn bij,eventueel een rosé.
Recept
« Terug naar recepten
Aubergine-Kaas Schotel in Tomatensaus
PT180M
Aubergine-Kaas Schotel in Tomatensaus
Een van de vele in omloop zijnde aubergine recepten met kaas en tomaat.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aubergine-Kaas Schotel in Tomatensaus te bereiden
1).Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem en fruit daarin aan de uien en knoflook tot de uien zacht zijn geworden.
2).Voeg dan toe de tomaten uit blik met het sap, de kruiden, flink wat vers gemalen peper en zout naar smaak.
3).Laat het tomatenmengsel inkoken op een rustig vuurtje tot de saus echt dik is geworden.
4).Ondertussen staat de rijstolie op om te frituren.
5).Wanneer olie heet is de aubergine plakken frituren tot ze goudkleurig zijn aan beide zijden.
6).Laat de aubergines uitlekken op keukenpapier.
7).Bedek de bodem van de ovenschotel met 1/3 deel tomatensaus en 1/3 deel van de basilicum en leg hierop 1/3 deel van de aubergine plakken.vStrooi daarover 1/3 deel van de mozzarella en de Parmezaan en herhaal dat nog eens 2 maal.
8).Nu het broodkruim over het geheel uitstrooien.
9).Zet nu de ovenschotel in het hoogste deel van de oven en laat de schotel 45 min. bakken.
10).Haal de schotel uit de oven en laat 15 minuten rusten onder een alufoil.
2).Voeg dan toe de tomaten uit blik met het sap, de kruiden, flink wat vers gemalen peper en zout naar smaak.
3).Laat het tomatenmengsel inkoken op een rustig vuurtje tot de saus echt dik is geworden.
4).Ondertussen staat de rijstolie op om te frituren.
5).Wanneer olie heet is de aubergine plakken frituren tot ze goudkleurig zijn aan beide zijden.
6).Laat de aubergines uitlekken op keukenpapier.
7).Bedek de bodem van de ovenschotel met 1/3 deel tomatensaus en 1/3 deel van de basilicum en leg hierop 1/3 deel van de aubergine plakken.vStrooi daarover 1/3 deel van de mozzarella en de Parmezaan en herhaal dat nog eens 2 maal.
8).Nu het broodkruim over het geheel uitstrooien.
9).Zet nu de ovenschotel in het hoogste deel van de oven en laat de schotel 45 min. bakken.
10).Haal de schotel uit de oven en laat 15 minuten rusten onder een alufoil.