Recept
« Terug naar recepten
Auberginebakjes met makreel en aardappel
PT30M
Auberginebakjes met makreel en aardappel
Een heerlijk auberginebakjes met makreel en aardappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
marionsrecepten.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Auberginebakjes met makreel en aardappel te bereiden
Grill de aubergineplakken goudbruin.
Bestrijk ze met olijfolie.
Verwarm de boer tot ca 100 Gr.C.
Laat hierin de aardappelplakjes in ca 12 minuten gaar worden.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Grill de vis, met vel omlaag, besprenkeld met olijfolie en citroensap en bestrooid met zout en peper in 5-7 minuten gaar.
Leg de aubergine in met folie beklede kopjes zo dat ze elkaar overlappen en over de rand hangen.
Leg er een laagje aardappelschijfjes in, druk licht aan en bestrooi met zout, peper en wat kruiden.
Leg hierop een vislaagje.
Herhaal nog tweemaal en eindig met aardappel.
Vouw de aubergine over de bovenkant en druk licht aan.
Dek af met iets zwaars.
Laat enkele uren, liefst een nacht, opstijven in de koelkast.
Pureer vlak voor het serveren de ingrediënten voor de tapenade, behalve het zout.
Stort de kopjes.
Snij in plakjes en serveer met tapenade en zeezout.
Bestrijk ze met olijfolie.
Verwarm de boer tot ca 100 Gr.C.
Laat hierin de aardappelplakjes in ca 12 minuten gaar worden.
Laat uitlekken op keukenpapier.
Grill de vis, met vel omlaag, besprenkeld met olijfolie en citroensap en bestrooid met zout en peper in 5-7 minuten gaar.
Leg de aubergine in met folie beklede kopjes zo dat ze elkaar overlappen en over de rand hangen.
Leg er een laagje aardappelschijfjes in, druk licht aan en bestrooi met zout, peper en wat kruiden.
Leg hierop een vislaagje.
Herhaal nog tweemaal en eindig met aardappel.
Vouw de aubergine over de bovenkant en druk licht aan.
Dek af met iets zwaars.
Laat enkele uren, liefst een nacht, opstijven in de koelkast.
Pureer vlak voor het serveren de ingrediënten voor de tapenade, behalve het zout.
Stort de kopjes.
Snij in plakjes en serveer met tapenade en zeezout.