Recept
« Terug naar recepten
Aubergineballetjes in tomatensaus
PT60M
Aubergineballetjes in tomatensaus
Een heerlijk aubergineballetjes in tomatensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Wim Overdevest
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Aubergineballetjes in tomatensaus te bereiden
Voorbereiden aubergineballetjes:
Schil de aubergines dun en halveer ze in de lengte.
Kook ze circa 30 min in een grote pan met water en wat zout op een laag vuur.
Snijd de aubergines in stukken en pureer ze in de keukenmachine of met een staafmixer.
Verkruimel het brood.
Meng in een ruime schaal de auberginepuree,eieren,kaas,peterselie, amandelen, 1 uitgeperste knoflookteen en 3 el van het broodkruim.
Roer het geheel goed door en breng op smaak met zout en peper.
Voeg nog wat broodkruim toe als de massa niet stevig genoeg is.
Balletjes frituren:
Strooi de bloem in een diep bord.
Vorm de auberginepuree met bebloemde handen tot balletjes van circa 5 cm doorsnede.
Rol de balletjes door de bloem.
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 graden C.
Bak de balletjes in circa 5 min.
goudbruin en knapperig.
Neem ze met een schuimspaan uit de pan en lat ze uitlekken op keukenpapier.
Afwerking:
Leg de aubergineballetjes in een warme schaal en lepel de tomatensaus erover.
Garneer met kaas.
Schil de aubergines dun en halveer ze in de lengte.
Kook ze circa 30 min in een grote pan met water en wat zout op een laag vuur.
Snijd de aubergines in stukken en pureer ze in de keukenmachine of met een staafmixer.
Verkruimel het brood.
Meng in een ruime schaal de auberginepuree,eieren,kaas,peterselie, amandelen, 1 uitgeperste knoflookteen en 3 el van het broodkruim.
Roer het geheel goed door en breng op smaak met zout en peper.
Voeg nog wat broodkruim toe als de massa niet stevig genoeg is.
Balletjes frituren:
Strooi de bloem in een diep bord.
Vorm de auberginepuree met bebloemde handen tot balletjes van circa 5 cm doorsnede.
Rol de balletjes door de bloem.
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 graden C.
Bak de balletjes in circa 5 min.
goudbruin en knapperig.
Neem ze met een schuimspaan uit de pan en lat ze uitlekken op keukenpapier.
Afwerking:
Leg de aubergineballetjes in een warme schaal en lepel de tomatensaus erover.
Garneer met kaas.