KookJij

Aubergineballetjes in tomatensaus

Een heerlijk aubergineballetjes in tomatensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
  2. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Wim Overdevest
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aubergineballetjes in tomatensaus te bereiden

Voorbereiden aubergineballetjes:
Schil de aubergines dun en halveer ze in de lengte.
Kook ze circa 30 min in een grote pan met water en wat zout op een laag vuur.
Snijd de aubergines in stukken en pureer ze in de keukenmachine of met een staafmixer.
Verkruimel het brood.
Meng in een ruime schaal de auberginepuree,eieren,kaas,peterselie, amandelen, 1 uitgeperste knoflookteen en 3 el van het broodkruim.
Roer het geheel goed door en breng op smaak met zout en peper.
Voeg nog wat broodkruim toe als de massa niet stevig genoeg is.
Balletjes frituren:
Strooi de bloem in een diep bord.
Vorm de auberginepuree met bebloemde handen tot balletjes van circa 5 cm doorsnede.
Rol de balletjes door de bloem.
Verhit de olie in een (frituur)pan tot 180 graden C.
Bak de balletjes in circa 5 min.
goudbruin en knapperig.
Neem ze met een schuimspaan uit de pan en lat ze uitlekken op keukenpapier.
Afwerking:
Leg de aubergineballetjes in een warme schaal en lepel de tomatensaus erover.
Garneer met kaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst