Dit is een typisch Hongaars voorgerecht.
Volgens onze Hongaars-Roemeense buren moet je de aubergine versnijden met een soort houten mes. Metaal zou de smaak beinvloeden?
De zure komkommers en look kan je in Hongarije op de markten meestal kopen als savannyu.
Recept
« Terug naar recepten
Auberginecreme met zure room (padlisan cremes)
PT45M
Auberginecreme met zure room (padlisan cremes)
Een heerlijk auberginecreme met zure room (padlisan cremes) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Hongarije
Keuken:
Balkan
Bron:
Een recept van onze Hongaars-Roemeense buren.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Auberginecreme met zure room (padlisan cremes) te bereiden
Was de groenten.
Breng de aubergine in een oven of in een airfryer van 200 graden gedurende 15min.
Snij en hak de groenten zeer fijn op de snijplank.
Ontpel de warme aubergine en snij de voet weg.
Zet in de frigo.
Serveer op een getoast warm broodje als voorgerecht.
Meng de groenten en de aubergine samen en hak fijn met de mes.
Meng de versnipperde groenten met 2 lepels zure room.
Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
Breng de aubergine in een oven of in een airfryer van 200 graden gedurende 15min.
Snij en hak de groenten zeer fijn op de snijplank.
Ontpel de warme aubergine en snij de voet weg.
Zet in de frigo.
Serveer op een getoast warm broodje als voorgerecht.
Meng de groenten en de aubergine samen en hak fijn met de mes.
Meng de versnipperde groenten met 2 lepels zure room.
Breng op smaak met zout, peper en paprikapoeder.
riafon zegt:
Wij leerden het kennen in de koude voorgerechten van de Hongaarse restaurants. Onnze buurman, Rethnische Hongaar uit Roemenië leerde ons een bereiding. Hij sprak over het verbod van metaal (messen) bij de kneuzing van de aubergine. Hij roostert wel de aubergine in een soort bakoven in de tuin. Zelf hebben we een Philips airdryer en bakken en roosteren daar zonder olie. Normaal, volgens de buurman is er alleen rode ui in verwerkt, maar wij experimenteren een beetje.
Aubergine zijn hier en zeker in Roemenië spot goedkoop.