KookJij

Aubergines Sardijnse Stijl

Een heerlijk aubergines sardijnse stijl recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 135 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Italiaanse vrienden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aubergines Sardijnse Stijl te bereiden

1).Doe het vruchtvlees van alle aubergines, kleingesneden in een vergiet en bestrooi dat met zout en hussel.
2).Laat dat 30 minuten staan en spoel de aubergines onder de kraan goed af. Daarna het vruchtvlees van de aubergines zo goed mogelijk uitknijpen.
3).De gehalveerde en leeggeschepte aubergines, de schillen dus van drie aubergines worden 3 minuten gekookt in een grote pan met kokend gezouten water. Daarna de schillen goed laten uitlekken.
4).De 6 aubergine helften in de ingevette schaal leggen.
5).In een grote pan met dikke bodem 4 eetlepels olijfolie verhitten en daarin de uien, knoflook en verpoederd laurierblad laten aanfruiten.
6).Wanneer de uien zacht zijn geworden de aubergine-pulp toevoegen met de wijn en dat geheel 15 minuten laten koken en bruinen.
7).Doe dan het gehakt er bij en gaar dit al roerend en fijnmakend in een minuut of 15 à 20, tot het gehakt bruinig is geworden.
8).Haal van het vuur en breng over in een grote kom en voeg toe de helft van de kaas, de eieren, broodkruimels,
nootmuskaat, basilicum en munt. Breng dit op smaak met peper en zout en lepel de vulling in de aubergine schillen.
9).Bak in een pannetje in de overgebleven olie nog eens 3 teentjes knoflook en voeg de uitgelekte en kleingemaakte tomaat toe. Blijf dit al roerend flink verhitten tot een dikkige saus is ontstaan (10 à 15 minuten). Op smaak brengen en de helft ervan over de gevulde aubergines scheppen.
10).Strooi over het geheel de andere helft van de kaas en schuif de volle schaal in de hete oven van 180 graden Celsius.
11).Laat de aubergines 35 à 40 minuten in de oven staan en haal uit de oven. Klaar om opgediend te worden met de andere helft van de tomatensaus als saus apart.
12).Nog lekkerder en dat doen de Sardiniers dus: de schotel in de ijskast zetten en de volgende dag kokend heet serveren.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Hoofdgerecht bij de lunch
Voorgerecht bij hoofdmaaltijd
Snack

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst