KookJij

Auberginesoep

even googelen, en ja hoor een lekkere soep gevonden
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Mediterrane
Bron: solo
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Auberginesoep te bereiden

  1. Ontvel en ontpit de tomaten, snij het vruchtvlees in repen.
  2. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui met de curriepoeder.
  3. Voeg het tomatenvlees toe en roerbak 3 minuten.
  4. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  5. Voeg de geschilde blokjes aubergine toe.
  6. Laat het geheel onder deksel 20 minuten sudderen.
  7. Voeg 4 blaadjes basilicum toe en pureer de soep.
  8. Breng op smaak met peper en zout.
  9. Dien de soep op met de gescheurde basilicumblaadjes en 1 el. room per bord.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Ben benieuwd naar je reactie. Ik heb het zaad uit één aubergine verwijderd, de andere niet, anders is de soep te dik, je ziet maar.
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Ik ben gek op soep (mijn dochter van 3 ook trouwens).
Van het weekend ga ik deze maar eens maken!
Jeannine Van Immerseel

Jeannine Van Immerseel zegt:
Dat moet je zeker eens doen Harry, het is een verrassend lekkere soep !
Harry Löhr

Harry Löhr zegt:
Auberginesoep, ik weet niet zo goed wat ik me daar bij voor moet stellen. Het lijkt me wel heel erg lekker. Dus ga deze binnenkort maar eens maken!