KookJij

Australische bananentaart

Een heerlijk australische bananentaart recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Australie
Keuken: Wereldkeuken
Bron: bakken met plezier
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Australische bananentaart te bereiden

In een kom boter en suiker tot een schuimig mengsel kloppen. Roer de geraspte citroenschil en eieren erdoor. Vermeng 150 gram bloem en de maïzena met het bakpoeder, het zout en specerijen, zeef dit geleidelijk en onder voortdurend roeren bij het mengsel in de kom. Verwarm de oven voor op 175 graden. Indien het beslag te stevig is een scheutje melk toevoegen. Het mag echter niet te slap worden, want een deel ervan moet straks gekneed worden. De bodem van een springvorm dun met boter bestrijken. De helft van het beslag in de vorm doen, gladstrijken en 25 minuten bakken. De bananen in plakjes snijden en vermengen met citroensap. De bananenmassa in de taart bodem doen en met amandelschaafsel bestrooien. De andere helft van het beslag vermengen met de rest van de bloem en dit deeg uitrollen tot een lap ter grote van de vorm. De bananenlaag in de vorm afdekken met deze deeglap en de randen op elkaar drukken. Bak de taart nog 30 minuten, dan met poedersuiker bestuiven en in de vorm af laten koelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

anita43

anita43 zegt:
dit recept lijkt me ook om bij weg te dromen, gaat ook in mijn favorieten, ik ga ze zeker een keer maken:)
franeke

franeke zegt:
Iik heb gisteren een australische kokostaart gebakken! Maar dit receptje ga ik ook proberen...we blijven in australie :p
asia

asia zegt:
Lekkere taart.
Ik vind dat je het makkelijk kunt maken.

Doei:p
femke kindjuh

femke kindjuh zegt:
leuke taart en lekker !! alleen moeilijk te maken?? :?
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Anna, als je het recept goed leest zie je staan: als het beslag te stevig is een scheutje melk toevoegen.Als het beslag niet te stevig is hoef je dus ook geen melk toe te voegen. Als de taart klaar is bestrooi je hem met poedersuiker, dus net zoveel als je wil. Groetjes Marijke
Anna

Anna zegt:
bij melk en poedersuiker staat geen hoeveelheid gegeven hoeveel moet ik dan in het beslag doen om mijn taart te laten lukken?