Recept
« Terug naar recepten
Australische bananentaart
PT60M
Australische bananentaart
Een heerlijk australische bananentaart recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
20
Herkomst:
Australie
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
bakken met plezier
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Australische bananentaart te bereiden
In een kom boter en suiker tot een schuimig mengsel kloppen. Roer de geraspte citroenschil en eieren erdoor. Vermeng 150 gram bloem en de maïzena met het bakpoeder, het zout en specerijen, zeef dit geleidelijk en onder voortdurend roeren bij het mengsel in de kom. Verwarm de oven voor op 175 graden. Indien het beslag te stevig is een scheutje melk toevoegen. Het mag echter niet te slap worden, want een deel ervan moet straks gekneed worden. De bodem van een springvorm dun met boter bestrijken. De helft van het beslag in de vorm doen, gladstrijken en 25 minuten bakken. De bananen in plakjes snijden en vermengen met citroensap. De bananenmassa in de taart bodem doen en met amandelschaafsel bestrooien. De andere helft van het beslag vermengen met de rest van de bloem en dit deeg uitrollen tot een lap ter grote van de vorm. De bananenlaag in de vorm afdekken met deze deeglap en de randen op elkaar drukken. Bak de taart nog 30 minuten, dan met poedersuiker bestuiven en in de vorm af laten koelen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
franeke zegt:
bobbeltje zegt:
anita43 zegt: