Recept
« Terug naar recepten
Baarsfilet, witte asperges, peterselieaardappel
PT45M
Baarsfilet, witte asperges, peterselieaardappel
Een heerlijk baarsfilet, witte asperges, peterselieaardappel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Baarsfilet, witte asperges, peterselieaardappel te bereiden
Schil de asperges en snij het onderste gedeelte van de asperges weg.
Kookze vervolgens beetgaar in licht gezouten water.
Schil de aardappelen en kook dezetot ze gaar zijn
Emondeer ( ontvellen ) de tomaten, snij in 4 stukken en verwijder de pitten om ze vervolgens in een mooie julienne te snijden.
Bestrijk de visfilets met wat olie, kruid ze met peper en zout.
Bak de baarsfilets, verwijder uit de pan en laat verder garen in de oven.
Klop de eierdooiers met de witte wijn, cayennepeper en limoensap op tot een luchtige schuimige massa.
Werk de saus verder af met de geklaarde boter en lepel er de graanmosterd onder.
Werk het geheel af met enkele bieslooksnippers.
Snij 10 asperges in julienne ( ongeveer dezelfde lengte als de tomaat ) en meng deze onder de tomaten julienne.
Verwarm wat geklaarde boter en stoof de julienne kort aan.
Garneren:
Schik de julienne op het midden van het bord.
Leg hierop de gegrilde baarsfilet, versier met de overgebleven asperges.
leg bovenaan het bord 3 in mooie vorm gesneden peterselieaardapppelen.
Lepel enkele strepen saus rond de filet en wek af met koriander.
Kookze vervolgens beetgaar in licht gezouten water.
Schil de aardappelen en kook dezetot ze gaar zijn
Emondeer ( ontvellen ) de tomaten, snij in 4 stukken en verwijder de pitten om ze vervolgens in een mooie julienne te snijden.
Bestrijk de visfilets met wat olie, kruid ze met peper en zout.
Bak de baarsfilets, verwijder uit de pan en laat verder garen in de oven.
Klop de eierdooiers met de witte wijn, cayennepeper en limoensap op tot een luchtige schuimige massa.
Werk de saus verder af met de geklaarde boter en lepel er de graanmosterd onder.
Werk het geheel af met enkele bieslooksnippers.
Snij 10 asperges in julienne ( ongeveer dezelfde lengte als de tomaat ) en meng deze onder de tomaten julienne.
Verwarm wat geklaarde boter en stoof de julienne kort aan.
Garneren:
Schik de julienne op het midden van het bord.
Leg hierop de gegrilde baarsfilet, versier met de overgebleven asperges.
leg bovenaan het bord 3 in mooie vorm gesneden peterselieaardapppelen.
Lepel enkele strepen saus rond de filet en wek af met koriander.