KookJij

Balletjes in een romig sausje

Een heerlijk balletjes in een romig sausje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Balletjes in een romig sausje te bereiden

Gehakt mengen met het ei, chapelure en kruiden vanalles een mespuntje om te beginnen.
Maak balletjes en bak deze even aan in boter en olijfolie.
Ajuin in blokjes snijden.
Paprika's in blokjes snijden.
Look zeer fijn snijden.
Stoof de groenten aan in een beetje olijfolie en kruid naar smaak.
Voeg de balletjes toe, room en kaas.
Laat op een zacht vuur sudderen.
Serveer dit gerecht zeer warm met pasta, rijst of aardappelen.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Graag gedaan, groetjes van ons 3tjes :);):p
Anna

Anna zegt:
Dank u;)Met een lekkere, verse pasta en misschien nog wat parmezaanse kaas er over strooien?? Mmmmm....;):p:D
derbyke

derbyke zegt:
Dank je tommeke, laat maar weten hoe het gerecht je beviel. Groetjes van ons 3tjes :);):p
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Anna, hier is kookroom bij gebruikt. Zal het aanpassen bij ingredienten. Hopelijk zal het in de smaak vallen bij manlief :);):p
Anna

Anna zegt:
*500 ml room; wat gebruik jij dan in je gerecht? Kookroom? Slagroom? Ook weer zo'n heerlijk gerechtje, iets voor manlief ;-)
tommeke

tommeke zegt:
Dit lijkt me echt de moeite om eens te proberen.