Recept
« Terug naar recepten
Bami ala LEUNGÉ
PT30M
Bami ala LEUNGÉ
Een heerlijk bami ala leungé recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Bami ala LEUNGÉ te bereiden
Bereidingswijze dag van te voren:
Je marineert eerst het vlees (speklappen/kipfilet) met de kruiden.
Snijd het vlees in reepjes, doe ze apart in een kom.
Voeg er dan (per kom) een flinke eetlepel ketjap aan toe.
1 theelepeltje sambal en een scheutje limoensap.
Meng het vlees even door elkaar en zet het dan een nacht in de koelkast.
Het uiteindelijke bereiden:
Doe een scheutje olie (olijf) in de wok en laat dit zachtjes heet worden.
Bak nu de spekreepjes in de olie (niet te hard) tot ze goudbruin zijn.
Doe dan de kipfiletreepjes erbij.
Bak dit totdat de kipfiletreepjes gaar zijn.
Voeg dan het rookspek, ketjap ( 1 eetlepel), sambal (theelepel) en knoflook (naar smaak) toe bak dit alles (zacht) ± 10 min (goed doorroeren).
Zet nu het water op voor de bami lees pak voor bereiding.
Snijd de prei, uien en ham in reepjes en voeg dit toe aan het vlees (goed doorroeren).
Voeg de bami toe aan de wok als dit klaar is en meng dit alles goed door elkaar.
Laat het nog even een paar minuten tot rust komen en eet smakelijk.
Je kunt het serveren met een gebakken ei en atjar tjampoer.
Je marineert eerst het vlees (speklappen/kipfilet) met de kruiden.
Snijd het vlees in reepjes, doe ze apart in een kom.
Voeg er dan (per kom) een flinke eetlepel ketjap aan toe.
1 theelepeltje sambal en een scheutje limoensap.
Meng het vlees even door elkaar en zet het dan een nacht in de koelkast.
Het uiteindelijke bereiden:
Doe een scheutje olie (olijf) in de wok en laat dit zachtjes heet worden.
Bak nu de spekreepjes in de olie (niet te hard) tot ze goudbruin zijn.
Doe dan de kipfiletreepjes erbij.
Bak dit totdat de kipfiletreepjes gaar zijn.
Voeg dan het rookspek, ketjap ( 1 eetlepel), sambal (theelepel) en knoflook (naar smaak) toe bak dit alles (zacht) ± 10 min (goed doorroeren).
Zet nu het water op voor de bami lees pak voor bereiding.
Snijd de prei, uien en ham in reepjes en voeg dit toe aan het vlees (goed doorroeren).
Voeg de bami toe aan de wok als dit klaar is en meng dit alles goed door elkaar.
Laat het nog even een paar minuten tot rust komen en eet smakelijk.
Je kunt het serveren met een gebakken ei en atjar tjampoer.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Helen Pronk zegt:
bametz-saffrie zegt: