Recept
« Terug naar recepten
Bami gesneden kip
PT50M
Bami gesneden kip
Een heerlijk bami gesneden kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Wim Kraaijenzank
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen samenstelling
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bami gesneden kip te bereiden
Maak pasta deeg van de eieren en de bloem en laat die een half uur afkoelen in de koelkast en snij die daarna in repen met de pasta machine. Kook die in ong. 7 minuten beetgaar en af koelen en doorspoelen in een vergiet en met koud water om kleven te voorkomen.
Snij de kip in dobbelsteentjes en marineer die met de ketjap, knoflook (uitpersen), ketoembar, kurkuma, sambal en de citroensap.
Snij de groeten allemaal vrij fijn.
Bak het vlees samen met de uien tot het vlees bijna gaar is en voeg dan de andere groenten erbij en bak dit ook even tot de groenten beetgaar zijn.
Voeg nu de pasta toe en laat dit even samen bakken evtl. een scheut ketjap toevoegen. Eet smakelijk.
Snij de kip in dobbelsteentjes en marineer die met de ketjap, knoflook (uitpersen), ketoembar, kurkuma, sambal en de citroensap.
Snij de groeten allemaal vrij fijn.
Bak het vlees samen met de uien tot het vlees bijna gaar is en voeg dan de andere groenten erbij en bak dit ook even tot de groenten beetgaar zijn.
Voeg nu de pasta toe en laat dit even samen bakken evtl. een scheut ketjap toevoegen. Eet smakelijk.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
h.dekoning zegt:
wimk zegt: