Recept
« Terug naar recepten
Bamiballetjes
PT40M
Bamiballetjes
Een heerlijk bamiballetjes recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
8 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bamiballetjes te bereiden
Bereid de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak de kousenband schoon, kook hem in water met zout in 3 minuten beetgaar en snijd hem fijn. Pel en snipper de knoflook. Snijd de mie in kleine stukjes en meng ze in een kom met de kousenband, bosui, knoflook, koriander, chilisaus, vissaus, eieren het limoensap en 2 eetlepels bloem. Breng het mengsel op smaak met zout en peper. Strooi de rest van de bloem in een diep bord. Vorm steeds balletjes van 1 volle eetlepel van het mengsel en wentel ze door de bloem. Verhit de olie n een wok en bak de balletjes rondom bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de bamiballetjes met chilisaus.
Anna zegt:
Dit recept is gisteren geplaatst en daar worden de blokken/ballen door de bloem, ei, en paneermeel gewenteld. Misschien heb je er wat aan? (http://www.kookjij.nl/recept-bamiblokken-ballen)
Groetjes, Anna.
KookJij.