Recept
« Terug naar recepten
Banaan-dadel brood
PT105M
Banaan-dadel brood
Een heerlijk banaan-dadel brood recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sofie Vermaut
Bereidingstijd:
105 min
Personen:
5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Banaan-dadel brood te bereiden
Ontpit de dadels, snijd ze in grove stukken en zet ze opzij.
Pel de bananen en weeg 400 gram af.
Pureer de bananen met het citroensap in de glazen mengbeker van de keukenmachine.
Roer in een schaal de bloem, het bakpoeder, de nootmuskaat, het kruidnagelpoeder en het zout door elkaar.
Schuif het ovenrooster één richel onder het midden in de oven en verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (Gasoven stand: 3 1/2) - deze temperaturen zijn indicatief en kunnen verschillen per oven.
Smelt op laag vuur de boter in een steelpan, let op dat de boter niet bruin wordt.
Giet de boter in de mengkom van de keukenmachine.
Doe de suiker en vanillesuiker bij de boter in de mengkom.
Zet de dikke garde in de keukenmachine.
Klop de boter, de suiker en de vanillesuiker romig.
Voeg het ei toe en klop verder tot het mengsel schuimig is.
Voeg al kloppend, in gedeelten, afwisselend bloem-mengsel en bananenpuree toe.
Blijf door kloppen tot beide op zijn en het beslag egaal glad is.
Zet de machine uit en verwijder de garde.
Vet de cakevorm in en bestuif de vorm met bloem.
Bestuif de dadels met een beetje bloem en roer ze met een vork om tot ze niet meer aan elkaar plakken.
Spatel de dadels door het beslag.
Schep het beslag in de cakevorm en strijk het glad.
Zet het brood in de oven en bak het in circa 1 uur gaar en goudbruin.
Laat het brood ongeveer een half uur buiten de oven in de vorm afkoelen.
Haal het brood daarna uit de vorm en laat het verder op een taartrooster afkoelen.
Pel de bananen en weeg 400 gram af.
Pureer de bananen met het citroensap in de glazen mengbeker van de keukenmachine.
Roer in een schaal de bloem, het bakpoeder, de nootmuskaat, het kruidnagelpoeder en het zout door elkaar.
Schuif het ovenrooster één richel onder het midden in de oven en verwarm de oven voor op 175 graden Celsius (Gasoven stand: 3 1/2) - deze temperaturen zijn indicatief en kunnen verschillen per oven.
Smelt op laag vuur de boter in een steelpan, let op dat de boter niet bruin wordt.
Giet de boter in de mengkom van de keukenmachine.
Doe de suiker en vanillesuiker bij de boter in de mengkom.
Zet de dikke garde in de keukenmachine.
Klop de boter, de suiker en de vanillesuiker romig.
Voeg het ei toe en klop verder tot het mengsel schuimig is.
Voeg al kloppend, in gedeelten, afwisselend bloem-mengsel en bananenpuree toe.
Blijf door kloppen tot beide op zijn en het beslag egaal glad is.
Zet de machine uit en verwijder de garde.
Vet de cakevorm in en bestuif de vorm met bloem.
Bestuif de dadels met een beetje bloem en roer ze met een vork om tot ze niet meer aan elkaar plakken.
Spatel de dadels door het beslag.
Schep het beslag in de cakevorm en strijk het glad.
Zet het brood in de oven en bak het in circa 1 uur gaar en goudbruin.
Laat het brood ongeveer een half uur buiten de oven in de vorm afkoelen.
Haal het brood daarna uit de vorm en laat het verder op een taartrooster afkoelen.
ge zegt: