Recept
« Terug naar recepten
Bananenbeignets
PT30M
Bananenbeignets
Een heerlijk bananenbeignets recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Speciale gelegenheden - Oud & Nieuw
- > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Jessica - L Lekker 291212
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bananenbeignets te bereiden
Doe de bloem samen met de suiker en het zout in een middelgrote kom.
Maak een kuiltje in het midden en leg de eierdooiers erin.
Voeg geleidelijk het water en de melk toe.
Klop de eiwitten in een andere kom stijf en schep ze voorzichtig door het mengsel.
Roer de citroenrasp en de nootmuskaat erdoor.
Dek de kom af met een schone, vochtige theedoek en zet hem een dag weg in de koelkast.
Laat als u de beignets wilt gaan klaarmaken de olie 190°C worden in een zware, gietijzeren pan of een frituurpan.
Pel de bananen en snijd ze overdwars in stukken van 2,5 centimeter.
Haal deze met een tang door het beslag en bak ze aan alle kanten goudbruin.
Schep de beignets met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Leg ze op een schaal en strooi er poedersuiker over. Serveer warm.
Maak een kuiltje in het midden en leg de eierdooiers erin.
Voeg geleidelijk het water en de melk toe.
Klop de eiwitten in een andere kom stijf en schep ze voorzichtig door het mengsel.
Roer de citroenrasp en de nootmuskaat erdoor.
Dek de kom af met een schone, vochtige theedoek en zet hem een dag weg in de koelkast.
Laat als u de beignets wilt gaan klaarmaken de olie 190°C worden in een zware, gietijzeren pan of een frituurpan.
Pel de bananen en snijd ze overdwars in stukken van 2,5 centimeter.
Haal deze met een tang door het beslag en bak ze aan alle kanten goudbruin.
Schep de beignets met een schuimspaan uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Leg ze op een schaal en strooi er poedersuiker over. Serveer warm.