Recept
« Terug naar recepten
Basilicumbief
PT30M
Basilicumbief
Een heerlijk basilicumbief recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Riet Noordzij-Toebak
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Ramon Beuk, de telegraaf
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Basilicumbief te bereiden
Schil de aardappels, snijd ze in kleine blokjes en kook deze in 10 minuten gaar. Laat ze uitstomen. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes doormidden en bak ze in een klein beetje olie op halfhoog vuur tot ze zacht beginnen te worden. Draai het vuur uit, breng de tomaatjes op smaak met zout en peper uit de molen en laat ze afkoelen. Meng de tomaatjes vervolgens door de aardappels, samen met de tijm, het sap van de limoen en de grof geraspte kaas.
Verhit een grillpan tot hij walmt. Smeer de biefstuk in met olie en gril er aan beide zijden snel een mooie streep op. Haal het vlees uit de pan, breng het op smaak met zout en peper uit de molen en laat het staan tot het moment van serveren. Pureer de olie, basilicum en knoflook met de staafmixer tot een gladde basilicumolie.
Roer de olie door de crème fraîche en maak het geheel op smaak met zout en peper uit de molen. Meng uiteindelijk het limoensap erdoor. Maak op een bord twee kleine hoopjes van de aardappelsalade en leg op elk hoopje een biefstukje. Schenk lekker wat basilicumcrème over het geheel.
Verhit een grillpan tot hij walmt. Smeer de biefstuk in met olie en gril er aan beide zijden snel een mooie streep op. Haal het vlees uit de pan, breng het op smaak met zout en peper uit de molen en laat het staan tot het moment van serveren. Pureer de olie, basilicum en knoflook met de staafmixer tot een gladde basilicumolie.
Roer de olie door de crème fraîche en maak het geheel op smaak met zout en peper uit de molen. Meng uiteindelijk het limoensap erdoor. Maak op een bord twee kleine hoopjes van de aardappelsalade en leg op elk hoopje een biefstukje. Schenk lekker wat basilicumcrème over het geheel.
Peter van de Haar zegt: