Recept
« Terug naar recepten
Basilicumsoep met kerrieroom en zalm
PT40M
Basilicumsoep met kerrieroom en zalm
Een heerlijk basilicumsoep met kerrieroom en zalm recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Basilicumsoep met kerrieroom en zalm te bereiden
Pesto:
Doe de basilicum met de olie, de pijnboompitten en wat zout in de keukenmachine, zet het apparaat eventjes in de middelste stand aan.
Doe er de Parmezaan en de pecorino bij en zet de keukenmachine opnieuw even aan.
Basilicumsoep:
Snijd de lenteuitjes in ringetjes.
Schil de aardappelen in blokjes.
Verhit de olijfolie in de pan en fruit hierin de lente-uitjes en de aardappelblokjes 2 minuten.
Giet de kippenbouillon erbij en kook zachtjes 10 min.
Voeg 6 el. fijngehakte basilicum en 3 el. zelfgemaakte pesto toe en laat nog even zachtjes meekoken.
Pureer alles tot een lichtgebonden soep.
Snijd de gerookte zalm in kleine smalle reepjes.
Klop vlak voor het uitserveren de crème fraîche met de currypasta lobbig.
Doe de basilicum met de olie, de pijnboompitten en wat zout in de keukenmachine, zet het apparaat eventjes in de middelste stand aan.
Doe er de Parmezaan en de pecorino bij en zet de keukenmachine opnieuw even aan.
Basilicumsoep:
Snijd de lenteuitjes in ringetjes.
Schil de aardappelen in blokjes.
Verhit de olijfolie in de pan en fruit hierin de lente-uitjes en de aardappelblokjes 2 minuten.
Giet de kippenbouillon erbij en kook zachtjes 10 min.
Voeg 6 el. fijngehakte basilicum en 3 el. zelfgemaakte pesto toe en laat nog even zachtjes meekoken.
Pureer alles tot een lichtgebonden soep.
Snijd de gerookte zalm in kleine smalle reepjes.
Klop vlak voor het uitserveren de crème fraîche met de currypasta lobbig.
addie zegt:
Kookgroet, Addie.