Recept
« Terug naar recepten
Basis tomatensaus
PT255M
Basis tomatensaus
Een heerlijk basis tomatensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan van der Hoeven
Bereidingstijd:
255 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
20
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Basis tomatensaus te bereiden
- Snijd de uien in blokjes van 5 mm. bij 5 mm.
- Maak de knoflook schoon en snijd ze in kleine stukjes.
- Was de tomaten en snijd ze in vieren.
- Spoel de basilicum en haal de bladeren van de steeltjes.
- Doe de boter en olie in de pan. Laat de boter op een laag vuurtje smelten en voeg de uien toe. Laat dit in ongeveer 45 minuten garen. Vergeet niet om regelmatig door te roeren. Na verloop van tijd zul je zien dat de uien bruin worden. Let er op dat het vuur laag moet staan anders verbranden de uien en worden ze bitter.
- Voeg de knoflook toe en blus het geheel af met rode wijn.
- Breng het geheel aan de kook en voeg dan de tomaten en basilicum toe.
- Laat het geheel ongeveer 30 minuten pruttelen totdat de tomaten zacht zijn.
- Blender tot een gladde saus.
- Doe de saus terug in de pan en laat het ongeveer 3 uur, regelmatig roeren, op een laag vuurtje inkoken.
- Voeg als laatste naar smaak peper en zout toe.
- Maak de knoflook schoon en snijd ze in kleine stukjes.
- Was de tomaten en snijd ze in vieren.
- Spoel de basilicum en haal de bladeren van de steeltjes.
- Doe de boter en olie in de pan. Laat de boter op een laag vuurtje smelten en voeg de uien toe. Laat dit in ongeveer 45 minuten garen. Vergeet niet om regelmatig door te roeren. Na verloop van tijd zul je zien dat de uien bruin worden. Let er op dat het vuur laag moet staan anders verbranden de uien en worden ze bitter.
- Voeg de knoflook toe en blus het geheel af met rode wijn.
- Breng het geheel aan de kook en voeg dan de tomaten en basilicum toe.
- Laat het geheel ongeveer 30 minuten pruttelen totdat de tomaten zacht zijn.
- Blender tot een gladde saus.
- Doe de saus terug in de pan en laat het ongeveer 3 uur, regelmatig roeren, op een laag vuurtje inkoken.
- Voeg als laatste naar smaak peper en zout toe.
Irne zegt: