KookJij

Basis tomatensaus

Een heerlijk basis tomatensaus recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 255 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Basis tomatensaus te bereiden

- Snijd de uien in blokjes van 5 mm. bij 5 mm.
- Maak de knoflook schoon en snijd ze in kleine stukjes.
- Was de tomaten en snijd ze in vieren.
- Spoel de basilicum en haal de bladeren van de steeltjes.

- Doe de boter en olie in de pan. Laat de boter op een laag vuurtje smelten en voeg de uien toe. Laat dit in ongeveer 45 minuten garen. Vergeet niet om regelmatig door te roeren. Na verloop van tijd zul je zien dat de uien bruin worden. Let er op dat het vuur laag moet staan anders verbranden de uien en worden ze bitter.
- Voeg de knoflook toe en blus het geheel af met rode wijn.
- Breng het geheel aan de kook en voeg dan de tomaten en basilicum toe.
- Laat het geheel ongeveer 30 minuten pruttelen totdat de tomaten zacht zijn.
- Blender tot een gladde saus.
- Doe de saus terug in de pan en laat het ongeveer 3 uur, regelmatig roeren, op een laag vuurtje inkoken.
- Voeg als laatste naar smaak peper en zout toe.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Irne

Irne zegt:
Deze saus is echt heerlijk, ik heb een aantal liter gemaakt en vervolgens ingevroren.
sylviadew

sylviadew zegt:
Als je tomaten of tomatenpuree even opbakt wordt het zoeter!
annemieke

annemieke zegt:
Ik heb laatst bij een visgerecht tomaten-dillesaus met pasta gegeten.
Hoe maak je van deze saus een lekkere tomaten-dille saus?
ingrid

ingrid zegt:
kan ik deze saus ook in potten bewaren(net als jam)?
tilske

tilske zegt:
Je kan ahorn- of agavesiroop als vervanging van suiker gebruiken. Heel lekker!
tessa

tessa zegt:
Hoe krijg je het recept zoeter zonder suiker of zoetstof te gebruiken?
peter

peter zegt:
Vergeet het snufje suiker niet!