Recept
« Terug naar recepten
Bebotok Daging Pedis (rundvlees)
PT90M
Bebotok Daging Pedis (rundvlees)
Een heerlijk bebotok daging pedis (rundvlees) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
- personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
eigen keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Bebotok Daging Pedis (rundvlees) te bereiden
Blancheer de koolbladeren ongeveer 3 minuten. Laat ze uitlekken en afkoelen.
Pel de sjalotjes en de knoflook en snipper ze fijn. Verwijder de steeltjes en desgewenst de zaadjes van de rode en de groene lombok en de rawits en snijd lomboks en rawits ragfijn.
Schil de laos en de kencur.
Wrijf de laos, de kencur, de ketumbar, de jinten, de trasi, de tamarinde, het limoensap, de zoetstof en het zout in een cobek (=vijzel) fijn tot een pasta.
Verhit de olie in een wadjan. Smoor de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de rawits in een wadjan glazig.
Voeg de kruidenpasta toe en roerbak deze ± 5 minuten. Laat dit mengsel afkoelen.
Klop het ei los, meng dit met het kruidenmengsel en het rundergehakt. Leg vier koolbladeren op elkaar, verdeel het gehaktmengsel erop, vouw de bladeren dicht
en steek deze vast met een cocktailprikker.
Stoom de gevulde kool in een stoompan in ± 30 minuten gaar.
Pel de sjalotjes en de knoflook en snipper ze fijn. Verwijder de steeltjes en desgewenst de zaadjes van de rode en de groene lombok en de rawits en snijd lomboks en rawits ragfijn.
Schil de laos en de kencur.
Wrijf de laos, de kencur, de ketumbar, de jinten, de trasi, de tamarinde, het limoensap, de zoetstof en het zout in een cobek (=vijzel) fijn tot een pasta.
Verhit de olie in een wadjan. Smoor de sjalotjes, de knoflook, de lomboks en de rawits in een wadjan glazig.
Voeg de kruidenpasta toe en roerbak deze ± 5 minuten. Laat dit mengsel afkoelen.
Klop het ei los, meng dit met het kruidenmengsel en het rundergehakt. Leg vier koolbladeren op elkaar, verdeel het gehaktmengsel erop, vouw de bladeren dicht
en steek deze vast met een cocktailprikker.
Stoom de gevulde kool in een stoompan in ± 30 minuten gaar.
Flien zegt: