Recept
« Terug naar recepten
Beeldschoonselderijsoepje
PT30M
Beeldschoonselderijsoepje
Een heerlijk beeldschoonselderijsoepje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Beeldschoonselderijsoepje te bereiden
Snijd 1 1/2 stengel bleekselderij in heel dunne boogjes van ca 2 mm en
3 1/2 stengel in dikke boogjes.
schil de appels en verwijder het klokhuis
snijdt de appels en de knolselderij in stukjes.
Kook de bouillon en de knolselderij, de dikke bleekselderijboogjes en de appels.
Pureer de soep.
Voeg de dunne bleekselderijreepjes en zout en peper naar smaak toe en kook de soep nog enkele min.
Schenk de room in de borden, schep de soep erbij, leg er knoflookcroutons in en strooi er selderijblaadjes over.
3 1/2 stengel in dikke boogjes.
schil de appels en verwijder het klokhuis
snijdt de appels en de knolselderij in stukjes.
Kook de bouillon en de knolselderij, de dikke bleekselderijboogjes en de appels.
Pureer de soep.
Voeg de dunne bleekselderijreepjes en zout en peper naar smaak toe en kook de soep nog enkele min.
Schenk de room in de borden, schep de soep erbij, leg er knoflookcroutons in en strooi er selderijblaadjes over.