Tip: Bestrijk de beenham de laatste 10 minuten eens met honing en whisky. Vervang de witte wijn in de saus door sinaasappelsap en 1 eetl. sinaasappellikeur.
Recept
« Terug naar recepten
Beenham met ananas en rozemarijnsaus
PT60M
Beenham met ananas en rozemarijnsaus
Een verrassende combinatie door de toevoeging ananas en bosbessen. Ook lekker met honing en whisky of sinaasappellikeur.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
14
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Beenham met ananas en rozemarijnsaus te bereiden
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Verwijder de verpakking van de beenham. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de beenham rondom aan.
- Leg de ham in een braadslede, dek deze af met aluminiumfolie en zet het vlees 35 minuten in het midden van de oven.
- Roer de rozemarijn, de wijn en de kookroom door het bakvet, laat dit tot sausdikte inkoken en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Prik de ananasplakken aan het einde van de oventijd op de beenham. Giet er een beetje saus over en presenteer de rest erbij en garneer eventueel met verse bosbessen. Snijd de ham aan tafel in plakken. Lekker met krieltjes en broccoli.
- Verwijder de verpakking van de beenham. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de beenham rondom aan.
- Leg de ham in een braadslede, dek deze af met aluminiumfolie en zet het vlees 35 minuten in het midden van de oven.
- Roer de rozemarijn, de wijn en de kookroom door het bakvet, laat dit tot sausdikte inkoken en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Prik de ananasplakken aan het einde van de oventijd op de beenham. Giet er een beetje saus over en presenteer de rest erbij en garneer eventueel met verse bosbessen. Snijd de ham aan tafel in plakken. Lekker met krieltjes en broccoli.