KookJij

Beierse aardappelsalade met komkommer

Deze aardappelsalade is zonder mayonaise. De komkommer die ik er eigenlijk bij wilde eten heb ik erdoor gedaan. Het was een succes. Toen bedacht ik dat ik de komkommer die ik erbij wilde eten er ook wel eens door kon doen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Beierse aardappelsalade met komkommer te bereiden

  1. Aardappelen wassen en met de schil ik kokend water met zout beetgaar koken.
  2. 1 eetlepel zonnebloemolie verhitten. Hierin de sjalotsnippers glazig bakken. Afblussen met de groente- of kruidenbouillon.
    Het geheel plm. 5 minuten op een lage warmtebron zacht laten worden. Kruiden met zout en peper.
  3. Azijn en restant zonnebloemolie eraan toevoegen en flink kloppen met een garde.
  4. Aardappelen afgieten. Onder de koude kraan laten schrikken. Aardappelen pellen en in dunne schijven. Schijven direct door de dressing mengen met een houten lepel (dan gaat de aardappel niet stuk).
  5. Komkommer in de lengte halveren en het zaad verwijderen. Komkommer in hele dunne plakjes snijden of schaven.
    Komkommer in een vergiet met wat zout even goed laten uitlekken.
  6. Daarna door de aardappelsalade mengen.
  7. Salade minimaal een uur laten intrekken. Op smaak maken met peper en zout.
  8. Garneren met gehakte peterselie of dille.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Lekker bij gebakke vis of als bijgerecht bij de BBQ.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst