Recept
« Terug naar recepten
Beklede kip
PT60M
Beklede kip
Een heerlijk beklede kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Nelly Oogjen Oprel
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Bistro koken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Beklede kip te bereiden
Zet de borden en een lage ovenschaal klaar.
Snijd de kip in 10 stukken
2 onderpoten ,2 dijen ,2 vleugels en het lichaam in vieren.
Meng in dat ene bord 1 ½ dl met1/4 kop melk, de gehakte
ui en de peterselie
Doe de droge broodkruimels in het andere bord met het zout
en de kruiden ,meng het goed doorheen
Doop de stukken kip een voor een in het soepmengsel,
en daarna in de broodkruimels en leg ze in een laag in de
ovenschaal,de behandelde kipstukken moeten de schaal
precies vullen,begiet ze met de gesmolten boter en laat de
kip 1uur lang in een hete oven braden.
Eventueel met aluminiumfolie af dekken als het te bruin word.
Meng in een steelpan de rest van de soep met de resterende melk
En verwarm de saus tegen de tijd dat de kip klaar is.
Apart er bij serveren.