Recept
« Terug naar recepten
Berenjenas fritas con miel de caña
PT45M
Berenjenas fritas con miel de caña
Gefrituurde aubergine met rietsuikerstroop. Een specialiteit uit Andalusië
die je daar werkelijk in ieder restaurantje of tapasbarretje tegenkomt. Hoe
kan het ook anders dan dat we het daar tijdens onze vakantie ook hebben
gegeten. De rietsuikerstroop heb ik in de koffer mee naar huis genomen
met de bedoeling om dit gerecht thuis ook een keer te maken voor een
tapas avondje. Als je hier geen rietsuikerstroop kunt vinden dan kun je het
beste pannenkoekenstroop gebruiken.
Ik heb in dit recept gewoon de eenvoudigste manier gebruikt om de
aubergine schijven door de bloem te wentelen. Je kunt ze ook voor het
frituren door een beslag halen. Persoonlijk vind ik de eerste manier
lekkerder omdat de aubergine dan knapperiger is.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hapjes - Warm
- > Hoofdgerechten - Tapas
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Berenjenas fritas con miel de caña te bereiden
- Doe in een grote kom het water en los hier een 1 el zout in op.
- Snij de aubergines in plakken van ongeveer ½ centimeter en zet ze een half uur in het water.
- Laat de plakken goed uitlekken.
- Verhit de olie in een pan, haal de aubergine door de bloem en bak ze ongeveer 1 minuut per kant in de hete olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Leg ze op een schaal of bord en doe er wat stroop op.
- Meteen uit de pan zijn ze natuurlijk het lekkerst maar even opwarmen in de oven kan ook.