Recept
« Terug naar recepten
Beursje van gerookte heilbot met gemarineerde zalm
PT15M
Beursje van gerookte heilbot met gemarineerde zalm
Een heerlijk beursje van gerookte heilbot met gemarineerde zalm recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Beursje van gerookte heilbot met gemarineerde zalm te bereiden
Schik de zalm in een schaal en verdeel er de fijngehakte dille en het grof zout over.
Leg er een gewicht op en zet de schaal ± 12 uur in de koelkast.
Dompel het preiblad enkele seconden in kokend water tot het soepel wordt en snijd er 4 lange, dunne slierten uit.
Spoel de zalm af, dep hem droog en snijd hem in dunne reepjes.
Vermeng die met de garnaaltjes en verdeel dit mengsel over de 4 sneetjes heilbot (deze moeten perfect gesneden zijn, anders lukt het beursje niet!).
Plooi de heilbot in de vorm van een beursje dicht.
Schil de koolrabi en rasp hem met een middelgrote rasp.
Snijd de paprika en de ui in stukjes, doe ze in een mengbeker en voeg het ei, de mosterd en de honing toe.
Mix dit fijn en voeg geleidelijk de olie en vervolgens de azijn toe.
Kruid met peper en zout.
Lepel een sausspiegel op 4 borden.
Verdeel in het midden de koolrabi en schik er de beursjes op.
Strooi de aardappelblokjes er omheen en garneer met enkele plukjes kervel.
Leg er een gewicht op en zet de schaal ± 12 uur in de koelkast.
Dompel het preiblad enkele seconden in kokend water tot het soepel wordt en snijd er 4 lange, dunne slierten uit.
Spoel de zalm af, dep hem droog en snijd hem in dunne reepjes.
Vermeng die met de garnaaltjes en verdeel dit mengsel over de 4 sneetjes heilbot (deze moeten perfect gesneden zijn, anders lukt het beursje niet!).
Plooi de heilbot in de vorm van een beursje dicht.
Schil de koolrabi en rasp hem met een middelgrote rasp.
Snijd de paprika en de ui in stukjes, doe ze in een mengbeker en voeg het ei, de mosterd en de honing toe.
Mix dit fijn en voeg geleidelijk de olie en vervolgens de azijn toe.
Kruid met peper en zout.
Lepel een sausspiegel op 4 borden.
Verdeel in het midden de koolrabi en schik er de beursjes op.
Strooi de aardappelblokjes er omheen en garneer met enkele plukjes kervel.
derbyke zegt: