Recept
« Terug naar recepten
Biefstuk met een heerlijke balsamico-honingsaus
PT10M
Biefstuk met een heerlijke balsamico-honingsaus
Biefstuk zonder saus vind ik een beetje saai. toen ik het recept van deze saus tegenkwam op het internet trok het me direct aan. De saus wordt gemaakt terwijl de biefstuk ligt te rusten onder aluminiumfolie. De saus is heel snel gemaakt en smaak verrukkelijk.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
670 kCal energie
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Allerhande
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Biefstuk met een heerlijke balsamico-honingsaus te bereiden
- Haal de biefstuk minimaal 30 minuten voor gebruik uit de koelkast. Dep het vlees droog met een stuk keukenpapier. Bestrooi de biefstuk vlak voor het bakken met zout.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees medium, dat is ongeveer 2 à 3 minuten per kant.
- Bestrooi de biefstukken dan pas met versgemalen peper. (peper verbandt tijdens het bakken)
- Neem het vlees uit de pan en laat dit 5 min. onder aluminiumfolie rusten.
- Fruit de sjalot-snippers 1 minuut in het achtergebleven bakvet. Voeg de balsamicoazijn en honing toe en breng de saus aan de kook. Haal de pan dan direct van de warmtebron af.
- Snij de biefstuk in plakken en schep de balsamico-honingsaus over de plakken biefstuk.
- Garneer eventueel met wat blaadjes basilicum.
Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)
Lekker met gebakken aardappelen en sperziebonen of haricots verts.